Ara Llibres | Catàleg | Voluntat
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Voluntat
Autoria:

Jeroen Olyslaegers

Traducció:

Maria Rossich

Gènere:

Ficció

Data de publicació:

28/05/2018

ISBN:

9788416743681

Format:

220 x 140 mm.

Enquadernació:

Rústega amb solapes

Núm. de pàgines:

384

Tags: Ficció, Novel·la estrangera, Guerra, Història

Voluntat

Jeroen Olyslaegers

Una mirada ambiciosa i punyent sobre la responsabilitat individual davant la injustícia, lloada per la crítica i els lectors. La revelació literària de l’any a Bèlgica. Un clàssic contemporani.

Durant la Segona Guerra Mundial, Anvers viu sota la bota de l’exèrcit alemany i és assetjada per la violència i la desconfiança. El jove Wilfried Wils sobreviu en un fràgil equilibri: té ànima de poeta, però treballa de policia per evitar la deportació i els treballs forçats. La seva ambigüitat moral l’endinsa en el terreny obscur i pantanós que separa la víctima del botxí. Entre entregar-se a l’antisemitisme del seu mentor artístic i arriscar-se a salvar la vida dels jueus com fa el seu company de guàrdia Lode, Wilfried adopta l’aparença de l’home ordinari que observa, escolta i obeeix.

Davant dels dilemes morals, Wilfred construeix un mur de cinisme i còlera, però també de lucidesa. Un mur que serà la paret mestra de la seva existència i que només començarà a esfondrar-se quan, ja vell, la vergonya i la culpa que mai no havia sentit truquin a la seva porta. Voluntat és una brillant reflexió sobre la maldat que habita en la neutralitat i que ens interpel·la d’una manera directa a nosaltres i el nostre temps.

A Bèlgica, Voluntat ha merescut l’equivalent al Premi Llibreter, el Premi Nacional de Literatura (tant en la categoria del jurat com la dels lectors) i el Premi Nacional de Cultura.

* Aquesta edició ha sigut traduïda amb una ajuda de la Generalitat Valenciana.

* Amb el suport del Departament de Cultura.

 

«Era un època carregada d’ambigüitat i menyspreu, i en això no era pas diferent d’altres èpoques. O més ben dit: no
han acabat de passar mai, ens ronden contínuament.»

Jeroen Olyslaegers

(Mortsel, Bèlgica, 1967). Dramaturg i novel·lista d’expressió neerlandesa, entre les seves obres destaquen Wij (2009) i Winst (2012). L’any 2014 va merèixer l’Arkprijs van het Vrije Woord a la seva obra i el seu compromís social en defensa de la llibertat d’expressió, i l’Edmond Hustinx a la seva obra dramàtica. Voluntat ha representat la seva consagració definitiva. Traduït a les principals llengües europees, ha estat guardonat amb els premis de crítica i públic més importants del seu país.

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: