Ara Llibres | Catàleg | Montenegro sí, Catalunya també
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Montenegro sí, Catalunya també
Autoria:

Héctor López Bofill, Uriel Bertran Arrué

Gènere:

Actualitat

Data de publicació:

01/09/2006

ISBN:

9788496201835

Format:

13,5 x 21

Enquadernació:

Rústica amb solapes

Núm. de pàgines:

128

Tags: Catalunya, Independència

Montenegro sí, Catalunya també

Héctor López Bofill, Uriel Bertran Arrué

Montenegro sí, Catalunya també és una reflexió profunda sobre la possible separació de Catalunya de l’Estat espanyol.

«Sense violències, sense trasbalsos, pautada a través d’un teixit de normes constitucionals i institucionals, i avalada per la Unió Europea». Imagineu que tots els catalans fóssim cridats a les urnes per votar en referèndum si volem ser independents d’Espanya.

Quin creieu que seria el resultat? Quan arribarà l’hora de Catalunya?

«Era inevitable imaginar l’onada de llum que s’escamparia a Catalunya la nit de la independència; sentir la pulsió d’aquells primers instants i que els carrers de Podgorica, es tranformessin, dins del cap de l’observador, en la plaça Sant Jaume de Barcelona. El símil era automàtic»

Héctor López Bofill

Héctor López Bofill (Badalona, 1973) és doctor en dret i professor de dret constitucional de la Universitat Pompeu Fabra. L'any 2004 va publicar La independència i la relaitat, considerat un dels textos emblemàtics del nou sobiranisme. Com a poeta, ha publicat diversos reculls de poesia com ara La revolucióa silenciosa (2001) i Les genives cremades (2004), amb els quals va obtenir la Flor Natural dels Jocs Florals de Barcelona i el premi Ciutat de Palma, respectivament. Com a narrador, lany 2003 va guanyar el premi Josel Pla amb la novel·la L'últim Evangeli. És membre del grup de joves escriptors Els Imparables.

Vegeu tots els seus llibres >

Uriel Bertran Arrué

Uriel Bertran i Arrué (Badalona, 1976) és llicenciat en economia per la Universitat Pompeu Fabra. Va formar part de l'Assemblea Antimilitarista de Catalunya i el 1998 es va declarar insubmís a les casernes. Va ser secretari general i portaveu nacional de les JERC del 1997 al 2003, i des d'aquest mateix any és diputat al Parlament de Catalunya per ERC. També és membre de les Comissions d'Economia i Finances, Política Social, Sindicatura de Comptes i Joventut. Recentment ha publicat amb Jean Guy Talamoni i Gavino Sale el llibre De l'autonomia a l'autodeterminació.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: