Ara Llibres | Catàleg | Viatge a l'origen dels insults
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Viatge a l'origen dels insults
Autoria:

Joan Avellaneda

ISBN:

9788496201712

Format:

13,5 x 21

Enquadernació:

Rústica amb solapes

Núm. de pàgines:

200

Viatge a l'origen dels insults

Joan Avellaneda

Saps quin és l’origen de l‘insult polaco; per què de la gent de Barcelona en diuen pixapins, o que la paraula xarnego prové del nom d’una raça de gossos?

Viatge a l’origen dels insults és un llibre fascinant que ens convida a viatjar per l’insòlit món dels insults i a conèixer un dels aspectes més antics i ignorats de la nostra llengua. Com diu Joan Melià al pròleg: «Totes les paraules poden convertir-se en insults, només depèn de la intenció de qui les usa» I, si en la història de la llengua els insults van ser creats per ofendre, avui ens han de servir per aprendre.

Joan Avellaneda

Joan Avellaneda i Artigas (Sabadell, 1956) és geògraf, educador ambiental i comissari d'exposicions temàtiques. L'any 1989 va arribar a Sóller (Mallorca), on resideix des d'aleshores. Malgrat que es mou entre gremis, assegura que no ha insultat mai a ningú. L'interès pels insults geogràfics prové de la seva dèria d'establir relacions entre les paraules i el medi. Es tracta d'una passió que l'ha portat a ser comissari d'exposicions importants com ara Llengües, universos en perill (diversitat lingüística al món); Francesc de Borja Moll, la paraula que foradà la roca (biografia del filòleg i dialectòleg); Mots amb arrels (toponímia) i Som aigua (la nova cultura de l'aigua).

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: