Ara Llibres | Catàleg | La dictadura de pedra
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
La dictadura de pedra
Colecció:

Sèrie H

Autoria:

Queralt Solé, Sílvia Marimon

Gènere:

Memòria històrica

Data de publicació:

18/11/2019

ISBN:

9788417804169

Format:

15 x 22

Enquadernació:

Tapa tova

Núm. de pàgines:

160

La dictadura de pedra

Queralt Solé, Sílvia Marimon

El Valle de los Caídos, entre un passat negre i un futur incert

El Valle de los Caídos va ser dissenyat per projectar l’ombra de la dictadura franquista i perpetuar el poder dels vencedors sobre els vençuts. Ni la Transició ni la democràcia espanyola han aconseguit dissipar els secrets i l’opacitat que envolta un monument tristament únic en l’Europa dels nostres dies. Com es va finançar la seva construcció? Qui eren els treballadors esclaus que van treballar-hi durant una dècada? De qui són les despulles que s’amunteguen a les criptes? Quin simbolisme amaga la seva arquitectura? Qui és i què pensa el desafiant prior de l’orde de monjos que custodia el monestir del Valle?

Amb rigor i afany divulgador, la historiadora Queralt Solé i la periodista Sílvia Marimon il·luminen, en aquest llibre, la foscor que envolta tot allò relacionat amb el Valle de los Caídos fins al dia d’avui, i es plantegen, encara, una pregunta: superada la polèmica sobre la tomba del dictador Francisco Franco, quins haurien de ser el destí i la funció d’aquest indret?

Queralt Solé

Queralt Solé i Barjau (Barcelona, 1976) és professora d’història contemporània a la Universitat de Barcelona. Especialista en violència durant la Guerra Civil i el franquisme, i autora d’articles científics i diversos llibres, entre altres, Catalunya 1939: l’última derrota (Ara Llibres, 2006); Els morts clandestins. Les fosses comunes de la Guerra Civil a Catalunya 1936-1939 (2008); o l’escrit amb Oriol Dueñas, El jutge dels cementiris clandestins. Josep Maria Bertran de Quintana, 1884-1960, publicat l’any 2012.

Vegeu tots els seus llibres >

Sílvia Marimon

Sílvia Marimon (Sabadell, 1973) és periodista, especialitzada en temes d’història i memòria. Actualment treballa al diari Ara i ha col·laborat en diferents llibres sobre l’exili, la repressió i la Guerra Civil. És autora de Triviacat Història de Catalunya i redactora «amb Arcadi Oliveres» d’Aturem la crisi i El meu camí cap a la utopia. Anteriorment havia col·laborat a la revista d’història Sàpiens.

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: