Ara Llibres | Catàleg | La intel·ligència fracassada
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
La intel·ligència fracassada
Autoria:

José A. Marina

Gènere:

Creixement personal

Data de publicació:

01/03/2005

ISBN:

9788496201446

Format:

13,5 x 21

Enquadernació:

Rústica amb solapes

Núm. de pàgines:

176

Tags: Coneixement

La intel·ligència fracassada

José A. Marina

El nou llibre del prestigiós filòsof José Antonio Marina, La intel·ligència fracassada té com a finalitat reduir la vulnerabilitat humana i la seva obstinació a ensopegar dues-centes vegades amb la mateixa pedra.

I és que el gran objectiu de la intel·ligència és la felicitat i, per tant, tots els seus fracassos estan relacionats amb la dissort. El fanatisme, el desamor, la incomprensió de les parelles, les addiccions, la injustícia, la rutina, les pors o la submissió són grans fallides de la intel·ligència que Marina analitza magistralment en aquest llibre absolutament imprescindible.

«La intel·ligència triomfant és, doncs, la que inventa el que és valuós en la nostra vida privada o pública. És la nostra gran possibilitat, la nostra salvació.»

José A. Marina

José Antonio Marina (Toledo, 1939) és filòsof i assagista. Catedràtic excedent de filosofia en un institut madrileny, conferenciant i floricultor. Va estudiar filosofia a la Universitat Complutense de Madrid, i durant aquell temps va llegir apassionadament Unamuno, va fundar diverses revistes i va dirigir diferents grups teatrals. La seva tasca investigadora s'ha centrat en l'estudi de la intel·ligència i el pensament divergent, en especial dels mecanismes de la creativitat artística, científica, tecnològica i econòmica. Ha elaborat una teoria de la intel·ligència que comença en la neurologia i acaba en l'ètica. Entre les seves publicacions cal destacar: Dictamen sobre Dios (2001), El rompecabezas de la sexualidad (2002), Los sueños de la razón (2003), i La inteligencia fracasada (2004). Ha rebut, entre d'altres, els premis següents: Premi Anagrama (1992), Premi Nacional d'Assaig, Premi al millor llibre de l'any de la revista Elle.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: