Ara Llibres | Catàleg | El gran complot. Qui va trair Macià? La trama italiana
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
El gran complot. Qui va trair Macià? La trama italiana
Colecció:

Sèrie H

Autoria:

Giovanni C. Cattini

Gènere:

Memòria històrica

Data de publicació:

29/09/2009

ISBN:

9788492552665

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Tapa dura amb sobrecoberta

Núm. de pàgines:

368

Tags: Història, Catalunya

El gran complot. Qui va trair Macià? La trama italiana

Giovanni C. Cattini

Qui va trair Francesc Macià?

Per primera vegada queden al descobert les relacions i els interessos de la Itàlia feixista amb l’intent de Macià d’enderrocar la dictadura de Primo de Rivera: una història esquitxada d’espies dobles i triples, traïcions i enganys que van portar al descobriment i al fracàs del complot català de Prats de Molló. Per què Macià va confiar en un fosc personatge, Ricciotti Garibaldi –nét de l’heroi de la unificació italiana– per preparar el complot? Qui eren els voluntaris italians de l’exèrcit de Macià? Eren idealistes antifeixistes, mercenaris o tan sols delinqüents comuns?

Una història tan apassionant com desconeguda que per fi veu la llum gràcies a una intensa recerca als arxius italians i catalans i al descobriment de documents inèdits excepcionals.

 

Giovanni C. Cattini

Giovanni C. Cattini (Màntua, 1972) és Llicenciat en Lletres i Filosofia per la Universitat de Bolonya (1998) i Doctor en Història per la Universitat de Barcelona (2006). És professor al Departament d’Història Contemporània de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat en revistes especialitzades en història contemporània i ha publicat Historiografia i catalanisme. Josep Coroleu i Inglada (1839-1895) (2007); Prat de la Riba i la historiografia catalana. Intel·lectuals i crisi política a la fi del segle XIX (2008 - Premi Crítica Serra d'Or de Recerca 2009). És coautor de L’Estat-nació i el conflicte regional: Joan Mañé i Flaquer, un cas paradigmàtic (1823-1901) (2004) i ha participat en nombroses obres col·lectives sobre la història cultural i política de la Catalunya contemporània.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: