Ara Llibres | Catàleg | JUGUEN DAMES L'aventura de les primeres universitàries: Helena Maseras, Dolors Aleu i Martina Castells
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
JUGUEN DAMES L'aventura de les primeres universitàries: Helena Maseras, Dolors Aleu i Martina Castells
Colecció:

Sèrie H

Autoria:

Betsabé Garcia

ISBN:

9788492552924

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Tapa dura amb sobrecoberta

Núm. de pàgines:

216

JUGUEN DAMES L'aventura de les primeres universitàries: Helena Maseras, Dolors Aleu i Martina Castells

Betsabé Garcia

El 1871, la jove Helena Maseras va decidir plantar-se a d’Institut de Secundària de Barcelona per sol•licitar el títol de batxiller. La raó: volia estudiar a la universitat. Hi va haver-hi un gran escàndol.

Helena Maseras va ser la primera universitària però no l’única. Al cap de poc la seguien Martina Castells i Dolors Aleu, les primeres dones doctorades d’Espanya. JUGUEN DAMES explica la lluita de les primeres universitàries de l’Estat espanyol i com cadascuna d’elles, des del seu caràcter i personalitat, es va enfrontar a un món que fins llavors havia estat vedat a les dones.

A la Barcelona de les darreres dècades del segle XIX aquestes tres dones cerquen el seu somni i defensen els seus drets. Van haver de suportar comentaris maliciosos, entrebancs, dificultats... però també van rebre el reconeixement de molts col·legues homes.

Betsabé Garcia

Betsabé Garcia (1975), llicenciada en Filologia Hispànica, s’ha especialitzat en el feminisme republicà i en l’assagisme radical d’escriptores del darrer terç del segle XIX. Entre diversos articles sobre el tema, ha publicat (amb Jordi Amat) la biografia Roc Boronat. El republicà que va fundar el Sindicat de Cecs de Catalunya (2008). Posteriorment, va col·laborar amb l’IMEB (Institut Municipal d’Educació de Barcelona) en el programa de la Memòria Històrica de les escoles de la ciutat. El 2010 va publicar Juguen dames, la història i vida de les primeres dones universitàries catalanes (Ara Llibres)

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: