Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Amb ulls de nena (Ed. de butxaca)
Colecció:

Ara Mini

Autoria:

Encarnació Martorell

Gènere:

Creixement personal, Veus del país

Data de publicació:

12/01/2011

Edició:

Tercera

ISBN:

9788493809553

Format:

12,5 x 19

Enquadernació:

Rústica sense solapes

Núm. de pàgines:

192

Amb ulls de nena (Ed. de butxaca)

Encarnació Martorell

Amb ulls de nena és l’estremidor dietari que Encarnació Martorell i Gil va escriure en plena Guerra Civil, quan ella era amb prou feines una adolescent. Durant setanta anys aquests escrits van restar ocults en un armari i inèdits fins que, gràcies a la tasca de l’investigador en pedagogia Salvador Domènech, han sortit a la llum.

L’Encarnació de fa setanta anys retrata la vida quotidiana a la rereguarda: la falta de proveïment a les botigues i l’encariment del menjar, la vergonya d’anar amb la roba estripada, els moments d’eufòria i de pessimisme derivats dels alts i baixos propis de la guerra... I els moments més durs de mort, destrucció i pèrdua d’éssers estimats.

Pròleg de Josep M. Solé i Sabaté.

Encarnació Martorell

Encarnació Martorell i Gil (Barcelona, 1924) va estudiar l’ensenyament primari al Grup Escolar Ramon Llull del Patronat Escolar de l’Ajuntament de Barcelona. Va haver de combinar feina i família en tenir cura del seu fill Joan Enric, que pateix oligofrènia. Un cop jubilada ha pogut fruir de les seves inquietuds, llegint molta literatura i assistint a actes culturals i catalanistes. La tardana publicació d’aquest diari va suposar el seu reconeixement públic, ja que va ser finalista del premi Català de l’Any el 2009. Recentment ha publicat també Cartes d’amor i de dol.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: