Ara Llibres | Catàleg | Només per a gegants
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Només per a gegants
Autoria:

Gabi Martínez

Traducció:

Sebastià Bennasar i Anna Cortils

Data de publicació:

22/09/2011

ISBN:

9788492941353

Format:

14,8 x 23,3

Enquadernació:

Rústica sense solapes

Núm. de pàgines:

376

Tags: Testimonis , Internacional

Només per a gegants

Gabi Martínez

Un matí d’estiu, el 2002, la policia va trobar el cos del zoòleg Jordi Magraner a la seva casa de l’Hindu Kush pakistanès. L’havien assassinat. Magraner portava quinze anys a les muntanyes estudiant la fauna, buscant el ieti i, sobretot, vivint al paradís que sempre havia somiat.

Magraner va trobar a les valls el lloc on sentir-se gran, un autèntic gegant. Allà va conduir caravanes. Va respirar la natura salvatge. Va barallar-se amb els punys. Va ser un líder carismàtic. I va estimar. Fins que l’esclat dels talibans el va fer un sospitós habitual. Sis anys més tard, el misteri de la seva mort continuava sense resoldre’s.

“Escriure aquesta història era una aposta extrema. Al plantejar-me viatjar a aquella versió occidental de l’infern, renunciant als meus principis d’evitar les situacions d’evident risc, vaig sentir-me íntimament unit a l’home sobre el que estava investigant.” Gabi Martínez

“Només existia la certesa d’un cadàver. La d’en Jordi Magraner va ser una mort anunciada.”

Gabi Martínez

(Barcelona, 1971) és escriptor de novel·les i de llibres de viatges. La seva novel·la Sudd va ser escollida entre les deu millors del 2007, i Ático va ser seleccionada per acadèmics de Nova York per formar part de les cinc novel·les més representatives de l’avantguarda espanyola dels darrers vint anys. Los mares de Wang, Diablo de Timanfaya i Una España inesperada l’han convertit en referent de la no-ficció. En interessar-se per la història de Jordi Magraner, va descobrir un home impressionant, valent i contradictori. Havia d’explicar la seva aventura, i esbrinar els motius del crim es va convertir en una obsessió que va portar-lo a l’Hindu Kush per seguir el seu rastre.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: