Ara Llibres | Catàleg | Marques de foc. Els poemes i els dies
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Marques de foc. Els poemes i els dies
Autoria:

Narcís Comadira

Gènere:

Veus del país, Poesia pràctica

Data de publicació:

24/09/2012

ISBN:

9788415224617

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Rústica amb solapes

Núm. de pàgines:

240

Tags: Testimonis

Marques de foc. Els poemes i els dies

Narcís Comadira

Marques de foc és una joia literària, un rar present que ens fa un dels nostres millors poetes, un viatge per la història de la poesia universal a través dels poemes que l'han marcat, amb marques de foc, a l'ànima i a la poesia. Aquest llibre està teixit amb molts fils diversos. És una mescla d'autobiografia, antologia, memòries i assaig i, encara, de mostres de traducció.

Marques de foc recull els poemes més importants en la vida de Narcís Comadira. Són marques que es remunten a les cançons de la infantesa, als poemes descoberts als anys escolars, en les hores del Seminari de Girona i de Montserrat, als anys universitaris, als anys de Londres, en les hores de lectura solitària a la Devesa de la seva ciutat natal... Marques que han continuat produint-se, aquests últims anys, amb alguns poemes descoberts en la pau de Portocolom o de Sant Feliu de Guíxols. El lector hi trobarà Dante i Montale, Baudelaire i Péguy, Carner i Ferrater, Marc i Verdaguer, Foix i Sagarra, Rilke, Hölderlin i Benn, San Juan de la Cruz, Machado i Cernuda, Keats, Hopkins i Auden, Milosz i Herbert, etc. Hi trobarà poemes que han estat marques de foc per a l'autor d'aquest llibre i que encara cremen enmig de la seva prosa precisa i estricta.

Narcís Comadira

Narcís Comadira (Girona, 1942) és escriptor i pintor. Ha reunit la seva obra poètica a Formes de l'ombra (2002) i posteriorment ha publicat Llast (2007), el seu darrer llibre de poesia. També ha escrit teatre - La vida perdurable (1992), L'hora dels adéus (1994) i El dia dels morts (1997) - i prosa, com ara Girona, matèria i memòria (1989), Fórmules magistrals (1997), Sense escut (1998) o Forma i prejudici (2006).

De la seva dedicació a la traducció, destaca la dels Cants de Giacomo Leopardi (2004). Escriu setmanalment al Quadern del diari El País des de fa anys i ha publicat, en aquesta mateixa col·lecció, L'ànima dels poetes (2002) i Camins d'Itàlia (2005), que recullen alguns dels textos d'aquesta col·laboració.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: