Ara Llibres | Catàleg | Sota els estels de Ca l'Herbolari
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Sota els estels de Ca l'Herbolari
Colecció:

D'on vinc

Autoria:

Albert Manent

Gènere:

Veus del país

Data de publicació:

16/09/2013

ISBN:

9788415642541

Format:

13,5 x 21

Enquadernació:

Rústica sense solapes

Núm. de pàgines:

170

Sota els estels de Ca l'Herbolari

Albert Manent

Aquestes són les memòries d’infància d’Albert Manent, un nen a qui agradava jugar a botons i els llibres d’aventures de Doc Savage i Bill Barnes. Un nen que va viure la guerra a Ca l’Herbolari, un refugi espiritual i intel·lectual català.

Ca l’Herbolari és la casa pairal de Viladrau on es va refugiar la família d’Albert Manent durant la Guerra Civil. Una masia a pagès, lluny de les bombes, amb tardes tranquil·les i silencis estranys, on intentar allunyar-se de la barbàrie i recordar, amb les paraules del pare, Marià Manent, i l’avi, Domingo Segimon, els homes de lletres eminents de l’època, tots, amics de la família, com Carles Riba, Eugeni d’Ors, J.V. Foix i Jaume Bofill i Mates, o els incipients Teixidor, Boix, Vinyoli i Lamarca.

«Així passaren uns quants dies i ningú de la família no tenia consciència del perill en què es trobava. Si els carrabiners haguessin descobert els cinc desertors amagats a lamina i el meu pare mobilitzat per anar al front!»

Albert Manent

(Premià de Dalt, 1930- Barcelona, 2014) Escriptor, fill del també escriptor Marià Manent, i  fundador i membre del Consell de Redacció de la revista Serra d’Or. Llicenciat en dret i filologia catalana a la Universitat de Barcelona, va destacar en el camp de la poesia, l'assaig i la història. Va escriure les biografies literàries de Carles Riba i Josep Carner i va adaptar de l'anglès al castellà obres com El Cantar de Mío Cid o Romeo y Julieta. Va ser guardonat amb el títol Mestre en Gai Saber (1959), el premi Josep Pla (1987), per Solc de les hores, o el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2011).

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: