Ara Llibres | Catàleg | La catàstrofe de ser un nen
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
La catàstrofe de ser un nen
Colecció:

D'on vinc

Autoria:

Josep Maria Benet i Jornet

Gènere:

Veus del país

Data de publicació:

02/06/2014

ISBN:

9788416154012

Format:

13,5 x 19,5

Enquadernació:

Tapa tova amb solapes

Núm. de pàgines:

168

Tags: Testimonis , Catalunya

La catàstrofe de ser un nen

Josep Maria Benet i Jornet

Dels hiverns a Barcelona als estius a Gironella; de la ronda de Sant Antoni i el seu mercat als pupitres de l’escola de les monges, al carrer Hospital; dels escolapis a la ronda de Sant Pau, amb penellons, a la fàbrica de caramels i de flams; de les sortides als cinemes Florida…

Els records de Josep M. Benet i Jornet ens traslladen als anys de la postguerra, una època grisa marcada per les carències en què la millor joguina era una imaginació desperta. Aquestes són les memòries d’un infant enginyós que amb els anys es convertiria en un gran mestre titellaire, el dramaturg més popular del nostre país.

Amb el suport del Departament de Cultura.

“Als aparadors de les botigues de joguines n’hi havia molt sovint, de teatrets. Una botiga del carrer Riera Alta, gairebé tocant a la ronda, en mostrava un a l’aparador. Jo anava amb el papa i em vaig embadalir mirant pel vidre de l’aparador el teatret. Al papa li va fer gràcia el meu enlluernament. I s’acostava el meu sant i per la cara del papa vaig intuir que potser sí, que vés a saber...”

Josep Maria Benet i Jornet

Josep Maria Benet i Jornet és una de les figures més destacades del panorama literari de parla catalana. Dramaturg i guionista, ha escrit una cinquantena d’obres de teatre, entre les quals destaquen Una vella, coneguda olor (Premi JosepMaria de Sagarra, 1963), E.R. (Premio Nacional de Teatro, 1994) o Dues dones que ballen. Com a guionista, ha estat al capdavant d’algunes de les sèries més emblemàtiques de TV3, tals com Poblenou, Nissaga de poder o Ventdelplà. El 1997 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i el 2013, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes d’Òmnium Cultural.

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: