Ara Llibres | Catàleg | Alguns anys després
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Alguns anys després
Colecció:

D'on vinc

Autoria:

Jorge Wagensberg

Gènere:

Memòries d'infància

Data de publicació:

02/02/2015

ISBN:

9788416154203

Format:

13,5 x 19,5

Enquadernació:

Tapa tova

Núm. de pàgines:

224

Tags: Barcelona , Testimonis , Història

Alguns anys després

Jorge Wagensberg

Els pares i els avis de Jorge Wagensberg, un dels nostres intel·lectuals i divulgadors de la ciència amb més reconeixement internacional, es van lliurar de la Segona Guerra Mundial i de l’Holocaust a Polònia, però quan van arribar a Barcelona van patir la Guerra Civil espanyola. Aquestes memòries, que recullen tantes anècdotes divertides com reflexions suggeridores, també parlen d’aquesta petita comunitat jueva catalana.

L’Escola Suïssa i el Liceu Francès, amb gallines, classes de violí i els rius d’Alemanya; el llançador de pes Bajerbe; els anys del Bocaccio i el primer amor; la utilitat de l’essencial «sí-coma-però» i l’esperit crític; religions, creences i supersticions; la Fundació «la Caixa» i el CosmoCaixa...Història, coneixement i humor a les memòries d’un home lúcid i enlluernador.

Amb el suport del Departament de Cultura.

«Posats a escriure la pròpia història, la temptació de millorar-la, encara que sigui només una mica, traspunta cada dos per tres. He intentat concentrar-me per contenirme aquest impuls, perquè no hi hagi ni un gram de sucre afegit. Ni de vinagre. Passejant per la infantesa, un topa de cara amb la ignorància que un té sobre si mateix. S’aprèn molt. Ha estat una sorpresa.»

Jorge Wagensberg

(Barcelona, 1948) És físic, escriptor, museòleg i professor de la Universitat de Barcelona. El 1983 va fundar la sèrie Metatemas sobre el pensament científic (Tusquets editores) i entre el 1991 i el 2013 va dirigir el CosmoCaixa, el museu de la ciència de Barcelona. Des del 1979 ha publicat treballs d’investigació de física, matemàtiques, filosofia, biologia i museologia, i des del 2004 ha impartit cursos demuseologia científica i ha projectat museus a Espanya, Itàlia, Portugal, Brasil, Xina, Àustria, Colòmbia, Uruguai, Mèxic, Rússia i els EUA. És autor d’una vintena de llibres.

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: