Ara Llibres | Catàleg | Els millors mots encreuats & los mejores crucigramas
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Els millors mots encreuats & los mejores crucigramas
Autoria:

Jordi Fortuny Boladeras, Màrius Serra

Gènere:

Gastronomia i oci

Data de publicació:

27/07/2015

ISBN:

978841615401

Format:

19,3 x 23,5

Enquadernació:

Tapa tova amb solapes

Núm. de pàgines:

256

Tags: Llengua

Els millors mots encreuats & los mejores crucigramas

Jordi Fortuny Boladeras, Màrius Serra

Veïns de pàgina des de fa 25 anys, ara i per primera vegada els dos creadors de crucigrames més improtants del país reuneixen una selecció dels seus millors enginys en unsol volum que serà una delícia per als seus seguidors. Un llibre que recull els 100 millors mots encreuats de Màrius Serra, entre els quals es troben absolutes joies i rareses del gènere; i els 100 millors crucigramas de Fortuny, dels quals era fidel seguidora Ana María Matute.

N'inclou dos d'inèdits i bilingües: un mots crucigramados i un crucigrama encreuat, tot un repte per als més espavilats! Si ets dels que obre el diari per la secció de passatemps, aquest és el teu llibre!

Jordi Fortuny Boladeras

elabora, des de l'1 de desembre de 1985, els mots encreuats diaris de La Vanguardia. També practica altres passatemps, com els jeroglífics, però els més antics, els egipcis. Ha tingut la gosadia de traduir al català un antic papir: La vida de Sinuhè o El gust de la mort. Convençut que les paraules diuen més del que volen dir, aprofita la circumstància per practicar el seu joc preferit: trobar preguntes a les respostes. Però creu que, fins i tot amb bones
dosis de sadomasoquisme, és desitjable que el joc tingui sentit i sigui consentit.

Vegeu tots els seus llibres >

Màrius Serra

(Barcelona, 1963) És escriptor. Va començar a publicar el 1987. Les seves reacions giren al voltant de la literatura, la comunicació i el joc. Ha publicat més de deu mil mots encreuats, cinc mil articles, quinze llibres de narrativa i set de ludolingüística.

Les seves obres han estat traduïdes al castellà, l’italià, el romanès, el coreà, el polonès i, parcialment, a l’alemany i l’anglès. La seva obra literària ha estat guardonada amb premis com el Ciutat de Barcelona, Serra d’Or, Lletra d’Or, Ramon Llull o Sant Jordi. Entre les seves obres destaquen Mon oncle, La vida normal, Verbàlia, Farsa, Quiet, Plans de futur, Res no és perfecte a Hawaii o La novel·la de Sant Jordi (Amsterdam, 2018). Ha traduït al català, entre d’altres, obres d’Edmund White, Tom Sharpe, Groucho Marx, Joe Brainard, Steven Berkoff i Henry Miller. Va rebre el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona per la traducció d’Arcàdia, de Tom Stoppard, representada al TNC. Col·labora a Catalunya Ràdio i La Vanguardia, i és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

 

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: