Ara Llibres | Catàleg | Pensar, dialogar i fer en una Catalunya millor
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Pensar, dialogar i fer en una Catalunya millor
Autoria:

J. M. Terricabras, Teresa Pous

Gènere:

Actualitat, Veus del país

Data de publicació:

14/03/2013

ISBN:

9788415224334

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Rústica amb solapes

Núm. de pàgines:

120

Pensar, dialogar i fer en una Catalunya millor

J. M. Terricabras, Teresa Pous

Aquest és un llibre que posa el pensament, el diàleg i l’acció al servei de Catalunya amb una proposta engrescadora, raonable i raonada: pensar millor per entendre més, entendre més per actuar millor. Per sumar esforços i preparar el futur. Per avançar junts cap a la responsabilitat i la llibertat. Perquè no hi ha dubte que, tot i que la dedicació al país ha de ser quotidiana i continuada, aquests són uns temps extraordinaris.

Una conversa sobre la necessitat de pensar, dialogar i fer entre Teresa Pous i Josep-Maria Terricabras.

Amb el suport del Departament de Cultura.

“Hem conversat sobre la necessitat de pensar per no improvisar, sobre el valor del diàleg i del respecte als altres, sobre l’ètica i la coresponsabilitat en l’actuació política. I hem insistit en la necessitat de posar el pensament, el diàleg lleial i les nostres accions al servei del país per acabar reflexionant sobre la urgència de fer realitat el dret a decidir del poble de Catalunya. La intenció final de la conversa ha estat precisament aquesta: expressar el sentit i el goig de pensar, dialogar i fer en una Catalunya millor.”

J. M. Terricabras

Josep-Maria Terricabras Nogueras (Calella de la Costa, 1946), doctor en filosofia i ciències de l’educació per la Universitat de Barcelona i per la de Münster (Alemanya), és catedràtic de filosofia a la Universitat de Girona i director de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la mateixa universitat. També és membre de l’Institut d’Estudis Catalans i president del Comitè de Traducció i Drets Lingüístics del PEN Internacional. Ha publicat, entre altres, Ètica i llibertatLa comunicacióFer filosofia avui, Atreveix-te a pensarPensem-hi un minutQüestió de criteriI a tu, què t’importa?, Idees de Combat i diversos títols del projecte Philosophy for Children, de M. Lipman. És traductor i editor d’obres de Wittgenstein, Freud i Nietzsche, i ha dirigit l’actualització del Diccionario de Filosofía de J. Ferrater Mora.

És col•laborador habitual en diferents mitjans de comunicació i té obert un nou web de filosofia (www.terricabras.net) i perfils a Twitter (@jmterricabras) i Facebook (www.facebook.com/josepmaria.terricabrasnogueras.

Vegeu tots els seus llibres >

Teresa Pous

Teresa Pous Mas (Llinars del Vallès, 1956) és llicenciada en filosofia i ciències de l'educació (especialitat filosofia) i diplomada en biblioteconomia. Ha publicat vuit llibres de converses; en el darrer, Pensar, dialogar i fer en una Catalunya millor (Ara Llibres, 2013), va dialogar amb el filòsof Josep-Maria Terricabras sobre el context polític de Catalunya. Ha estat col·laboradora del suplement Cultura de l'Avui. Del seu treball d'escriptora cal remarcar les novel·les La cançó dels deportats (Premi Marian Vayreda 2006) i El metge d'Atenes (Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga 2010).

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: