Notícies

Ara Llibres presenta el major premi de No Ficció en llengua catalana

Les obres de No Ficció potents, les que impacten en una societat i una època i traspassen generacions, requereixen un llarg període d’investigació i treball d’estructura, escriptura i edició per copsar i descriure la complexitat del present i esdevenir eines influents de futur, perdurables en el temps.

Després de 20 anys de trajectòria, a Ara Llibres volem fer un nou salt endavant per potenciar i prestigiar l’àmbit de la No Ficció en llengua catalana. És per això que obrim una convocatòria extraordinària per impulsar i divulgar un gran projecte de No Ficció. L’objectiu és generar i aflorar continguts sòlids i de qualitat literària, escrits amb tremp i passió, que esdevinguin referents del gènere i amb potencial per arribar a un públic nombrós en diversos formats, amb el llibre com a eix central. 

Som conscients que hi ha idees de No Ficció magnífiques que encara estan per escriure, i des d’Ara Llibres ens proposem fer-les realitat amb l’acompanyament i la cura en els processos editorials. Volem posar en valor l’ofici d’editar i, alhora, esdevenir també el canal, l’eina i l’altaveu que projecti aquestes obres internacionalment i en motivi la difusió per tots els canals possibles.

Amb aquesta convocatòria volem contribuir a elevar i eixamplar els marges de la literatura de No Ficció en llengua catalana

 

Explorem els formats

La naturalesa única dels grans llibres de No Ficció permet aflorar temes insòlits, punts de vista originals, revelacions desconegudes i/o narratives que poden connectar amb un públic més ampli per vies complementàries al llibre. Aquest Premi Ara Llibres de No Ficció té la determinació d’explorar tots els llenguatges possibles per comunicar les idees i els objectius del llibre guardonat.

L’obra seleccionada en aquesta convocatòria tindrà garantida la presència en formats i llenguatges diferents al llibre: narrativa transmèdia, reportatges en revistes, podcast, exposicions, pàgina web, storytelling per xarxes socials, producció audiovisual —sèrie, documental, pel·lícula segons s’escaigui…–. Aquests formats seran seleccionats d’acord amb la coherència temàtica i els objectius del projecte, i tindran com a finalitat generar una comunitat al voltant de l’obra, aportar al públic lector més informació i proporcionar una experiència de lectura més rica i completa. 

 

Tens una proposta?

Cada autor/a només podrà presentar una única proposta, que ha de ser original, escrita en llengua catalana, lliure de compromisos contractuals i no publicada abans ni completament ni de manera parcial per cap mitjà escrit. 

El termini de presentació de les propostes està ja obert i finalitza l’1 de maig de 2023

Aquesta convocatòria extraordinària està dotada amb 40.000 euros. 

 

Clica aquí per conèixer tots els detalls de la convocatòria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *