Ara Llibres | Actualitat | El testament de Maria de Colm Tóibín puja als escenaris del GREC 2014 sota la direcció d’Agustí Villaronga
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació

El testament de Maria de Colm Tóibín puja als escenaris del GREC 2014 sota la direcció d’Agustí Villaronga

1089_testamentmariagrec-jpg

El testament de Maria (Amsterdam), escrit per Colm Tóibín com un monòleg teatral (estrenat al Dublín Theatre Festival i després a Broadway) aterra a Barcelona el 17 de juliol protagonitzat per l’actriu Blanca Portillo dins de la programació del GREC 2014.

L’obra ja ha obtingut tres nominacions als premis Tony d’aquest any, i ara és Villaronga qui se la fa seva, recuperant la cara més humana de la mare de Jesús. En aquesta obra, les paraules de Maria són les d’una mare que rememora amb melangia i ombrívola incomprensió el seu fill i aquells que l’acompanyaven. Un monòleg que parla dels records que conformen un retrat inoblidable de la dona i els temps convulsos que va viure, amb episodis embromats de misteri, miracles per a alguns, que van culminar en una tragèdia que ha marcat la història de la humanitat: la mort de Jesús, la mort del fill.

L’obra es representarà del 17 al 20 de Juliol a la capella del MACBA, on podrem presenciar com el mallorquí Agustí Villaronga dóna vida a la Maria de Tóibín. L’actriu Blanca Portillo es posa dins la pell d’aquesta revisió de la figura de Maria, mare de Jesús de Natzaret; en aquest cas representant una senzilla dona de pagès amb un únic fill que li ha estat arrabassat per una decisió divina que no comprèn.

Fes clic AQUÍ per saber més coses del GREC 2014 Festival de Barcelona.

Fes clic AQUÍ per saber més coses de la novel·la de Tóibín EL TESTAMENT DE MARIA.

A més, et recomanem que no et perdis l’homenatge que l’autor irlandès Com Tóibín farà a George Orwell el 8 de Juliol al CCCB en una conferència on ens proposa una relectura d’”Homenatge a Catalunya”. Al llarg del debat Tóibín compararà la relació d’Orwell amb Catalunya i la seva pròpia i ens mostrarà els paral·lelismes de l’univers literari d’Orwell i del mateix Tóibín.

Més informació sobre l’acte: http://blogs.cccb.org/veus/debats/colm-toibin-homenatja-george-orwell/

Veure llibres de Colm Tóibín >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: