Ara Llibres | Catàleg | Vides aturades
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Vides aturades
Autoria:

Bel Olid, Gerard Masagué

Gènere:

Actualitat

Data de publicació:

30/01/2017

ISBN:

9788416915101

Format:

16 x 23 cm

Enquadernació:

Rústega amb solapes

Núm. de pàgines:

145

Tags: Supervivència, crítica, Guerra, Il·lustracions, Internacional , Testimonis

Vides aturades

Bel Olid, Gerard Masagué

La crisi dels refugiats en primera persona, per obrir els ulls a la nostra Europa. En un any s’han ofegat 5.000 persones al Mediterrani quan intentaven arribar a Europa. Però com és la vida dels que hi arriben? Bel Olid exposa sense embuts el compendi de vergonyes i humiliacions col·lectives que han de patir centenars de milers de persones que fugen de la guerra i la misèria als seus països d’origen. Busquen refugi en una Europa que els barra el pas sistemàticament i els condemna a una mort atroç al mar o a una vida infrahumana en camps de refugiats inhòspits.

Testimonis en primera persona i fotografies de Gerard Masagué per acostar-nos al dia a dia d’aquesta tragèdia que té noms i cognoms, amb històries personals molt semblants a les nostres que mereixen ser escoltades. El llibre aporta també informacions i dades contrastades d’una de les crisis humanitàries més importants de la història. Ens acosta a una realitat estremidora i ens obliga a prendre-hi partit: si no fem res, ens convertirem en còmplices.


Amb el suport del Departament de Cultura.

Bel Olid

(Mataró, Maresme, 1977) és escriptora, traductora i professora de llengua a la Universitat Autònoma de Barcelona. Com a autora es dóna a conèixer el 2010 gràcies al premi Documenta per la novel·la Una terra solitària, i al premi Rovelló d’assaig pel treball Les heroïnes contraataquen. Models literaris contra l’universal masculí a la literatura infantil i juvenil. Dos anys després guanya el premi Roc Boronat amb La mala reputació i el 2016 publica un nou recull de relats, Vents més salvatges. Aquest mateix any rep el premi Apel·les Mestres de literatura infantil amb Viure amb la Hilda (i els seus inconvenients). Col·labora en nombrosos mitjans culturals i a la premsa escrita. Des de 2015 és presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Foto de l'autor, ©Gerard Masagué

Vegeu tots els seus llibres >

Gerard Masagué

(Sabadell, 1974). Fill de fotògraf, sempre li ha interessat la fotografia. El 2006 estudia fotografia general a IDEP i Fotografia Documental amb Clemente Bernad. El 2012 estudia a Cabo de Gata amb Eduardo Momeñe. El 2007 queda segon al concurs de fotografia de Lambda i la seva foto és la imatge de la 12a Mostra de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona. El 2009 publica el llibre de fotografies “Small dreams” i el 2010 exposa «Impressions Oníriques» a l’Inund’Art de Girona, on portarà també «Buitres S.A.» el 2012. Aquesta darrera exposició s’exhibeix també a la X Biennal de fotografia d’Olot.

Foto de l'autor, ©Bel Olid

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: