Ara Llibres | Catàleg | La novel·la de Sant Jordi
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
La novel·la de Sant Jordi
Autoria:

Màrius Serra

Data de publicació:

05/03/2018

ISBN:

9788416743605

Format:

22 x 14 cm

Enquadernació:

Rústega amb solapes

Núm. de pàgines:

368

Tags: Barcelona

La novel·la de Sant Jordi

Màrius Serra

Àcida, negra, mordaç i irreverent, La novel·la de Sant Jordi és un retrat satíric del món literari que desvela amb ironia i habilitat l’engranatge que mou els fils de la diada.

Alegre, vibrant, festiu... Així és Sant Jordi per als lectors. En canvi, escriptors i editors viuen una jornada esgotadora de nervis anhelant la glòria. De totes les diades que es fan i es desfan, aquesta serà la més important per a un dels nostres protagonistes: Màrius Serra ha publicat per primer cop amb el prestigiós segell Lorem Ipsum, comandat per l’editor de referència Nil Illa, i aspira a encapçalar les llistes de vendes. Amb una trama plena d’enigmes, situada en la flamant República Catalana, planteja la mort d’una sèrie d’escriptors a mans d’un grupuscle de poetes furiosos guiats per un sinistre joc de rol. Les sensacions de Serra amb la seva primera novel·la negra no poden ser millors. Ni les de la seva agent literària. Ni les del seu editor.

Però, ironies del destí, aquella novel·la esdevé premonitòria i, durant les signatures del matí de Sant Jordi, una sèrie de crims tan execrables com reals tenyeixen de sang les parades de llibres de Barcelona. Els autors més reconeguts van caient com mosques i l’escàndol amenaça d’ensorrar els pilars sobre els quals s’alça la indústria editorial: l’ego, la vanitat, la venjança, l’ambició... El dit acusador de la sospita apunta amb insistència Màrius Serra i el seu amic creador de jocs, Oriol Comas i Coma. Però res no quedarà a l’atzar en aquesta història...

«Es veu, encara que no vulgui ni mirar, triomfant sense pal·liatius davant d’una cua interminable de lectors que no només han comprat el seu llibre i es deleixen perquè els el signi, sinó que es posaran a llegir-lo tot seguit com si els hi anés la vida.»

Què n'han dit?

«La novel·la de Sant Jordi convida a una lectura vertiginosa gràcies a la capacitat de Serra per dominar el temps narratiu o per convertir l’estil en una altra cosa, en una naturalitat expressiva d’una desconcertant invenció, en un talent reflexiu que s’integra dins del relat, com s’hi integren també la sorpresa, l’absurd i el grotesc.» Ponç Puigdevall (El País)

«Hi ha, com no podia ser d’altra manera, una defensa de la literatura com a joc, enfront de les grans tabarres dels editors amb les pretensions i de les frivolitats dels professionals del comerç de llibres.» Julià Guillamon (La Vanguardia)

«Els diàlegs i les situacions hilarants s’acumulen, hi ha una galeria molt notable de secundaris (...), el ritme és implacable i l’element sorpresa hi està adequadament dosificat”.» Sebastià Alzamora (Ara)

Màrius Serra

(Barcelona, 1963) És escriptor. Va començar a publicar el 1987. Les seves reacions giren al voltant de la literatura, la comunicació i el joc. Ha publicat més de deu mil mots encreuats, cinc mil articles, quinze llibres de narrativa i set de ludolingüística.

Les seves obres han estat traduïdes al castellà, l’italià, el romanès, el coreà, el polonès i, parcialment, a l’alemany i l’anglès. La seva obra literària ha estat guardonada amb premis com el Ciutat de Barcelona, Serra d’Or, Lletra d’Or, Ramon Llull o Sant Jordi. Entre les seves obres destaquen Mon oncle, La vida normal, Verbàlia, Farsa, Quiet, Plans de futur, Res no és perfecte a Hawaii o La novel·la de Sant Jordi (Amsterdam, 2018). Ha traduït al català, entre d’altres, obres d’Edmund White, Tom Sharpe, Groucho Marx, Joe Brainard, Steven Berkoff i Henry Miller. Va rebre el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona per la traducció d’Arcàdia, de Tom Stoppard, representada al TNC. Col·labora a Catalunya Ràdio i La Vanguardia, i és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

 

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: