Ara Llibres | Catàleg | Una família americana
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Una família americana
Colecció:

Pausa

Autoria:

J.D. Vance

Traducció:

Albert Torrescasana i Flotats

Gènere:

Autobiogafia

Data de publicació:

21/05/2018

ISBN:

9788416915552

Format:

21 x 14 cm

Núm. de pàgines:

310

Tags: Novel·la estrangera, Internacional

Una família americana

J.D. Vance

La gran novel·la americana no és una novel·la

Mentre Donald Trump s’obria pas a les primàries del Partit Republicà que el portarien a la Casa Blanca, les memòries d’un desconegut impactaven la societat nord-americana i esdevenien un fenomen editorial. El relat de J. D. Vance s’ha convertit en un testimoni valuós per entendre com els Estats Units d’Amèrica han entrat en una etapa desconeguda i inquietant.

Una família americana explica al món la història de tres generacions de hillbillies. El que la majoria de nord-americans anomenen hillbillies, rednecks o escòria blanca, per a Vance, són veïns, família i amics. Gent blanca, pobra i de classe treballadora que ara és castigada amb severitat per la desindustrialització. Persones desmoralitzades, ressentides i radicalitzades, addictes a la desesperança. Són els qui van fer president Trump.

Una família americana retrata de manera colpidora la lluita íntima de J. D. Vance contra la inèrcia i l’abandonament, i esdevé alhora una elegia implacable per un món que s’acaba i una oda pels valors ancestrals de la seva cultura —l’amor propi i la disciplina que Jordi Graupera assenyala al pròleg—, sense els quals l’autor difícilment hauria arribat a aixecar el cap per fer-se un futur i construir la seva pròpia família.

* Aquesta edició ha sigut traduïda amb una ajuda de la Generalitat Valenciana.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Què n'han dit?

«Unes memòries sinceres i colpidores. Un llibre magnífic.» THE NEW YORK POST 

«Vance és un narrador hàbil, i la seva crítica social és ferotge i astuta.» THE NEW YORK TIMES  

«Un retrat colpidor de les moltes coses que han sortit malament als EUA durant les últimes generacions.» THE NATIONAL REVIEW 

«Una crítica cultural sobre la classe treballadora blanca d’EUA. Fascinant.» THE WALL STREET JOURNAL 

«Una família americana ressona en el subconscient nordamericà, i posa el país davant d’un mirall que no és ni ressentit ni ploramiques.» JORDI GRAUPERA 

J.D. Vance

J. D. Vance va néixer l’any 1984 a Middletown, una localitat siderúrgica d’Ohio, en ple Cinturó de l’Òxid. L’any 2003, havent acabat la secundària, va allistar-se a l’exèrcit. Va servir a la guerra de l’Iraq com a marine d’afers públics. Després de graduar-se a la Universitat Estatal d’Ohio, on va estudiar Ciències Polítiques i Filosofia, va estudiar a la Facultat de Dret de Yale.

Una família americana és el seu primer llibre, amb el qual a assolit l’èxit internacional. Ha estat 74 setmanes encapçalant les llistes dels més venuts als EUA, ha estat traduït a nombrosos idiomes i actualment està en procés d’adaptació al cinema en una pel·lícula dirigida per Ron Howard.

@JDVance1

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: