Ara Llibres | Catàleg | Manual de Pedrolo
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Manual de Pedrolo
Autoria:

Aina Torres Rexach, Manuel de Pedrolo

Gènere:

Antologia

Data de publicació:

21/05/2018

ISBN:

9788416743698

Format:

22 x 14 cm

Enquadernació:

Rústega amb solapes

Núm. de pàgines:

160

Tags: Manuel de Pedrolo, Homenatge, Centenari

Manual de Pedrolo

Aina Torres Rexach, Manuel de Pedrolo

«La cultura només és viva en la mesura que és conflictiva», escriu Pedrolo en el seu diari. I, vist en perspectiva, pocs escriptors catalans del segle xx hi ha hagut de més conflictius que Manuel de Pedrolo: per fructífer, per polièdric, per combatiu, per incomprès. Profusament censurat pel franquisme, moltes de les seves obres van veure la llum a destemps, fent encara més difícil la seva recepció i interpretació. El seu compromís polític inalterable amb l’esquerra i les llibertats nacionals dels Països Catalans tampoc no van aplanar-li el camí del reconeixement.

Manual de Pedrolo neix amb l’ambició d’obrir totes les finestres possibles del descomunal edifici que l’escriptor va bastir amb la seva obra, eclipsada sovint pel Mecanoscrit del segon origen.

Aina Torres s’ha endinsat en l’obra de Pedrolo i ha sistematitzat sis de les preocupacions que recorren i conformen el gruix de la seva obra: la cultura, la llengua, l’independentisme, el compromís social, l’ateisme i l’alliberament de la dona, i ofereix al lector fragments escollits de tots els gèneres literaris que l’autor va cultivar. Des del dietarisme i la novel·lística, passant per l’articulisme, les cartes, el teatre i la poesia, Manual de Pedrolo recull una selecció de textos que, sens dubte, interpel·laran els lectors actuals per la seva flamant vigència.

Aquesta obra ha rebut una ajuda del Ministerio de Cultura y Deporte

Aina Torres Rexach

(Barcelona, 1984) és escriptora, poeta, periodista i gestora cultural. Ha publicat el llibre Montserrat Roig. La memòria viva i el poemari Dos hiverns i un incendi i ha participat en diversos llibres col·lectius. Ha creat i interpretat l’espectacle poeticomusical La mirada violeta. Marçal i Roig. Com a periodista ha treballat a Televisió de Catalunya i a VilaWeb.


Vegeu tots els seus llibres >

Manuel de Pedrolo

(l’Aranyó, Segarra, 1918 – Barcelona, 1990) va ser un dels autors més prolífics de la història de la literatura catalana. Va rebre una vintena de premis literaris, entre els quals cal esmentar el Víctor Català, el Sant Jordi o el Prudenci Bertrana. El 1979 va ser guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Sense pretensió d’exhaustivitat, i a banda de les novel·les més conegudes –Mecanoscrit del segon origen i Joc brut−, el corpus pedrolià conté projectes tan ambiciosos com els onze títols del cicle Temps obert, la tetralogia de La terra prohibida i altres obres tan importants com Cendra per Martina, Totes les bèsties de càrrega i els reculls de contes Crèdits humans i Trajecte final.


Fotografia:© Walory

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: