Ara Llibres | Catàleg | El Tercer Reich dels somnis
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
El Tercer Reich dels somnis
Colecció:

Sèrie H

Autoria:

Charlotte Beradt

Traducció:

Anna Punsoda

Gènere:

Memòria històrica

Data de publicació:

02/11/2020

ISBN:

9788417804657

Format:

14 x 21 cm

Enquadernació:

Tapa tova

Núm. de pàgines:

180

Tags: Història

El Tercer Reich dels somnis

Charlotte Beradt

En un temps en què l’amenaça del populisme i el control social es fan cada cop més evidents, l’últim refugi de la llibertat són els somnis.

Una de les primeres batalles que el règim nazi va lliurar va ser en el subconscient dels alemanys. Qualsevol somni subversiu anava seguit de somnis inquietants fets de serveis de vigilància, prohibicions delirants, angoixes desconegudes, amenaces, delacions, plaers culpables, flirtejos amb el mal i premonicions que, llegides avui, gelen la sang.

Des de l’ascens de Hitler al poder l’any 1933 fins que va aconseguir fugir als Estats Units l’any 1939, Charlotte Beradt va recopilar centenars de somnis d'entre amics i coneguts, jueus i no jueus, i va transcriure i contextualitzar políticament els més impactants en aquesta obra que ja és un clàssic indefugible.

Tal com la premi Nobel Svetlana Aleksiévitx relata la vida dels ciutadans soviètics de postguerra mitjançat la història oral, la periodista Charlotte Beradt va descobrir en el llenguatge dels somnis els efectes del totalitarisme sobre l’inconscient col·lectiu i ofereix una clau per entendre —si és que això és possible— un dels interrogants més terrorífics del segle XX: com va arribar a passar, el nazisme?

Charlotte Beradt

Va néixer l’any 1907 a Frost, molt a prop de la frontera entre Alemanya i Polònia. El 1933, quan Hitler va assolir el poder, treballava de periodista a Berlín. Per tenir ascendència jueva i estar casada amb un jueu, va perdre la feina. També va ser arrestada, juntament amb el seu marit, durant les detencions massives de comunistes que van seguir l’incendi del Reichstag. Després del seu alliberament, va començar a documentar en secret els somnis dels seus amics i coneguts. Hannah Arendt va ser una de les persones que més la va animar a ordenar i treballar el seu material sobre els somnis. L’any 1946 aconsegueix publicar un primer article sobre la matèria («Dreams Under Dictatorship», a la revista Free World) i el 1966 veu la llum en alemany El Tercer Reich dels somnis. Dos anys més tard, apareix en anglès. Avui, aquesta obra és considerada un clàssic de la bibliografia sobre l’Holocaust. Charlotte Beradt va morir a Nova York l’any 1986.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: