Ara Llibres | Catàleg | Gemma
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Gemma
Autoria:

Milena Busquets

Gènere:

Ficció

Data de publicació:

02/02/2021

ISBN:

9788417918385

Format:

220 x 140 mm.

Enquadernació:

Tapa tova

Núm. de pàgines:

168

Gemma

Milena Busquets

Les amigues de la infantesa són com pedres precioses, gemmes que ens acompanyen sense que ho notem, com braçalets agafats a la pell.

Una nit càlida d’estiu a Barcelona, més de trenta anys després de la dolorosa mort prematura de la Gema, el seu record emergeix del pou de l’oblit amb la força d’una onada. La protagonista d’aquesta història, una escriptora en la quarantena, es veu arrossegada pels dubtes sobre la seva antiga companya d’escola: quan la va veure per última vegada? Es va poder acomiadar d’ella? En quina dona s’hauria convertit, aquella jove d’ulls inquisitius? La feina, els plans de vacances, els fills adolescents, l’idil·li amb un actor de teatre... Tot queda paralitzat per la necessitat de la narradora de reconstruir un passat que creia oblidat.

Milena Busquets ens ofereix una novel·la emotiva i vitalista sobre el valor de l’amistat, l’amor, les pèrdues que ens marquen i les petites alegries quotidianes.

«Juntes havíem viatjat, ens havíem enamorat, ens havíem emborratxat, havíem vist fer-se de dia. I ens havíem estimat, detestat i criticat les unes a les altres amb passió. També havíem compartit roba, nedat al mateix mar, plorat de riure i plorat a seques.»

Què n'han dit?

«Diria que ja he llegit el millor llibre de l’any. Cada frase és un regal!» Magda Minguet

«Una història plena de vitalitat. Un homenatge a les grans amistats de la vida i a l’amor en general» Toni Clapés

«Plaent, ben construïda i de molt bon llegir. Un llibre molt recomanable. » Els llibres del senyor dolent.

«Encara estem impactades i meravellades per la seva lectura. No us la perdeu! Llegiu-la!» Ambra Llibres

«Ha sabut trobar el to i les paraules adequades.» Llibreria Xamfrà

«La vida, els fills, els homes, l’amistat, el pas del temps... Tot amb un to quotidià i aparentment senzill i un ritme àgil.» Llibreria La quatre cantons.

«Bella, delicada i realista forma de descriure sentiments.» Vito Ramos

«Lleugera i profunda, a la vegada. Molt agradable, dolça, intrigant... El recomano!» Celia

«Feia temps que no m’emocionava amb un llibre!» Carlita Dolores

Milena Busquets

(Barcelona, 1972) Va estudiar al Liceu Francès i es va llicenciar en Arqueologia a la University College de Londres. Va treballar en l’editorial Lumen i, anys més tard, va fundar la seva pròpia editorial.

Actualment col·labora amb diversos mitjans de comunicació i exerceix de traductora de l’anglès i el francès. És l’autora de la novel·la També això passarà (Amsterdam, 2015), un fenomen internacional traduït a més de trenta llengües i finalista del premi literari de Dublin IMOAC. A Amsterdam també ha publicat el recull de textos Homes elegants, que evidencien el talent i les línies Mestres de l’univers creatiu de l’autora.

Gemma és la seva esperada nova novel·la, una obra que consolida l’autora com una veu sòlida de la literatura contemporània.

Fotografia: © Gregori Civera

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: