Ara Llibres | Catàleg | Les nenes que llegien al lavabo
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Les nenes que llegien al lavabo
Autoria:

Sebastià Portell

Gènere:

Actualitat

Data de publicació:

22/02/2021

ISBN:

978841780455

Format:

15 x 22 cm

Enquadernació:

Tapa tova

Núm. de pàgines:

144

Tags: Literatura universal, Lectura

Les nenes que llegien al lavabo

Sebastià Portell

Quin va ser l'últim cop que vas llegir el que realment et venia de gust?

En plena nit, de matinada, al lavabo o sota la llum furtiva de la nostra habitació. Per no fer esport, per no fer els deures o perquè senzillament no ens venia de gust res més. Tots els lectors i escriptors hem estat infants, un dia, i molts de nosaltres ens hem vist obligats a mantenir la nostra passió en la més estricta intimitat. Hem estat nenes que llegien al lavabo, entre l'amagatall i l'aventura, i llegíem i escrivíem exactament allò que volíem en cada moment. Què ha passat, però, des d'aleshores? Quan va ser que ens van començar a dir què era llegible i què no, què es podia escriure i què valia més que guardessim dins el calaix?

Entre l'assaig i la narració, entre la reflexió i la vivència, Les nenes que llegien al lavabo és un clam a la llibertat en la lectura i l'escriptura. Un recorregut pels episodis de la memòria més íntima i alhora col·lectiva de totes aquelles persones amants de la literatura que, ja adultes, s'han atrevit a llegir i a escriure lluny de cànons i mirades de reüll.

«És l’hora de posar els ulls en cursiva. De deixar prejudicis i expectatives entre els dos signes del parèntesi. D’oblidar per un instant tot allò que us han dit sobre quan, per què, on i com heu de llegir un llibre: comença l’aventura i ho farem amb bona lletra, a poc a poc. Com quan érem petits.»

Què n'han dit?

«Si us agrada llegir, i llegir el que us agrada, llegiu-lo
— Raquel

«M'ha donat estones precioses d'intimitat, sensació de complicitat, de ser en un món on existeixen veus que valen la pena.»
— Bel Olid

«Ha retratat la nena que un dia vaig ser. Un súper homenatge a totes les persones que han crescut estimant els llibres!»
— Marina Llansana

«És una absoluta meravella
— Guillem

«Defensa la lectura sense vergonya i la vida sense vergonya
— Àlex Hinojo

«Una reflexió sobre per què llegim el que llegim que et transporta a l'escola i et fa recordar qui eres amb pocs anys.»
— Sara Serrano

«Les nenes llegeixen al lavabo perquè busquen un espai íntim on gaudir d’allò que volen
— Carlota Rubio

«Necessitàvem aquest llibre!»
— Lourdes Reig

«Si en trec una conclusió d'aquest llibre és que és importantíssim que acompanyem a infants i joves en la lectura
— Marta Cava

«Crec que mai havia guixat, subratllat, anotat, doblegat i regirat tant un llibre.»
— Oriol Morales

«Parla de la lectura sense ximpleries ni infantilismes
— Manolo Gil

«Sense paraules, però no us puc dir res més que llegiu, si us plau, aquest llibre! Acabat entre llàgrimes amb un epíleg corprenedor! He fet un viatge únic!»
— Guillem

«No us el deixeu perdre si nou ànimes lletraferides
— Llibreria La Garba

Sebastià Portell

(Ses Salines, 1992) Escriu des de -i sobre- les fronteres textuals i vivencials. És autor de les novel·les Ariel i els cossos (2019) i El dia que va morir David Bowie (2016), amb què va guanyar el premi Time Out Barcelona al Creador de l’Any, dels contes de Maracaibo (2014) i de diverses obres teatrals, com Un torrent que era la mar (2013, premi Ciutat de Badalona de teatre) o Transbord (2018). També ha tingut cura del volum biogràfic Antònia Vicens. Massa deutes amb les flors (2016) i d’Amors sense casa (2018), la primera antologia de poesia LGBTQ catalana. Les nenes que llegien al lavabo, reconegut amb la beca SOS Cultura de la Fundació Carulla, és el seu primer llibre de no-ficció.

@sebastiaportell

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: