Ara Llibres | Catàleg | Les coses humanes
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Les coses humanes
Autoria:

Karine Tuil

Traducció:

Valèria Gaillard

Gènere:

Ficció

Data de publicació:

01/03/2021

ISBN:

9788417918415

Format:

22 x 14 cm

Enquadernació:

Tapa tova

Núm. de pàgines:

320

Tags: Ficció, Internacional , Testimonis

Les coses humanes

Karine Tuil

Un fet. Dues versions contradictòries. Es pot fer justícia quan l'opinió pública ja ha dictat condemna? Una novel·la magnètica que ens fa replantejar els límits de les relacions humanes.

Guanyadora dels premis Prix Interallié i Goncourt des Lycéens.

Els Farel són una família poderosa. En Jean és un veterà periodista polític, prestigiós i temut. La Claire, una assagista compromesa amb la causa feminista. El seu fill Alexandre, educat en les millors escoles i universitats, està preparat per ocupar el seu propi lloc en l'elit. Però, de sobte, després d'una nit de festa, tot canvia. El noi brillant que té el món als seus peus és denunciat per violació. L'escàndol està servit, i una tempesta judicial i mediàtica de conseqüències insospitades esfondrarà unes vides aparentment perfectes. 

Les coses humanes ens enfronta amb habilitat amb les nostres pròpies creences i certeses, i irromp sense complexos en debats de candent actualitat: el consentiment sexual, el linxament a les xarxes socials, els judicis paral·lels, el funcionament de la Justícia, l'abús de poder. Karine Tuil exposa els fets. Cadascun de nosaltres emetrà el veredicte.

«— Prou. Entenc que vulguis salvar el cul del teu fill, però imagina que un dia la teva filla et ve a veure plorant dient-te que un home l'ha violada. Què faries?
     En Jean va fer un gest enrere i, fent un petó al cap de la seva filla, va dir fredament:
— El mataria.»

Què n'han dit?

«Un títol que no et deixa quan l'acabes
— Irene Dalmases (EFE)

«Una història de rabiosa actualitat, plantejant qüestions peludes com ara el consentiment en les relacions sexuals, les jerarquies de poder en el periodisme i la política, la desfeta que suposa la malaltia de l'alzheimer, els valors en l'educació, el racisme i el feminisme avui. Rodó.»
— Valèria Gaillard

«Li fan justícia tots els premis que ha rebut
— Helena Bonals

«Aquest llibre me'l van col·locar literalment entre les mans. I des d'aleshores no he pogut parar
— Isabel Marcos

«Consentiment sexual, abús de poder, assetjament a les xarxes, instint de protecció... ho toca tot!»
— Cristina Ferraté

«Un retrat viu i escabrós de la societat francesa actual i les forces que la travessen.»
— Pere Antoni Pons (Última Hora)

«El llibre atrapa des de la primera paraula fins a la darrera, i fa pensar molt. Ho té tot. Davant d'aquesta escriptora a la resta només ens pertoca d'acceptar de ser-hi a l'ombra»
— Helena Bonals

«Les coses humanes són lligams fràgils, amors que caduquen, carències, incongruències, pors i anhels.»
— Dolors Boatella 

Karine Tuil

(París, 1972) es va llicenciar per la Universitat de París Panthéon-Assas en dret de la comunicació i ciències de la informació. Ha publicat deu novel·les i ha rebut nombrosos guardons, com el premi Wizo, el Landernau, el de l’Acadèmia Francesa o, per aquesta novel·la, el Goncourt des Lycéens i l’Interallié. Les seves obres han estat traduïdes a l’anglès, l’alemany, l’holandès, el xinès, el grec i l’italià; a partir d’ara, també al català.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: