Ara Llibres | Catàleg | Les matemàtiques explicades a les meves filles
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Les matemàtiques explicades a les meves filles
Autoria:

Denis Guedj

Traducció:

Mariona Barrera

Gènere:

Creixement personal

Data de publicació:

05/02/2009

ISBN:

9788492406869

Format:

13,5 x 21

Enquadernació:

Rústica amb solapes

Núm. de pàgines:

126

Tags: Coneixement

Les matemàtiques explicades a les meves filles

Denis Guedj

Per què hi ha tanta gent que proclama que és negada per a les matemàtiques i les viuen com una matèria que els violenta? De què parlen les matemàtiques? Parlen només d'alguna cosa? Una classe de matemàtiques també és una classe de llengua: les matemàtiques són un llenguatge, en què cada frase expressa una idea, anuncia un resultat, formula una pregunta. Què és un raonament, una demostració, un teorema? Quina és la diferència entre una igualtat, una identitat i una equació? Entre l'àlgebra i l'aritmètica? Les matemàtiques, per a què poden "servir" Tenen una història? Encara queden resultats per descobrir?

Tenim dret a que no ens agradin les matemàtiques, però és millor encara que les apreciem i arribem a comprendre-les.

Denis Guedj

Denis Guedj és escriptor i professor d'història de les ciències i d'espistemologia a la Universitat de París-VIII. Ha estat l'autor de reconegudes novel·les que gire al voltant de les matemàtiques. Es va donar a conèixer al gran públic amb el llibre El teorema del lloro (1998), novel·la traduïda a 20 llengües i on va aconseguir la proesa de fer estimar les matemàtiques, fins i tot als menys entusiastes.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: