Ara Llibres | Catàleg | El temps a Catalunya dia a dia
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
El temps a Catalunya dia a dia
Autoria:

Jordi Mazon, Marcel Costa, Mariano Barriendos

Gènere:

Gastronomia i oci

Data de publicació:

03/12/2009

ISBN:

9788492552740

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Tapa dura

Núm. de pàgines:

432

Tags: Pràctic

El temps a Catalunya dia a dia

Jordi Mazon, Marcel Costa, Mariano Barriendos

365 fenòmens meteorològics, i molt més!!

Quin és el pitjor dia de l'any per visitar Barcelona?
Quan és més fàcil que el crack de Barça marqui els gols amb rosca, a l'estiu o l'hivern?
Quin és el millor moment per anar a buscar cargols?
Quin dia comencen a estendre's els refredats vírics?
Quina probabilitat hi ha que el 22 d'octubre faci sol?
Hi ha alguna manera de predir quan plourà i amb quina intensitat?

El temps a Catalunya dia a dia és una obra única i sense precedents al nostre país. En aquest llibre trobareu la resposta a aquestes i a moltes més curiositats sobre la meteorologia. Una obra rigorosa, amb dades històriques contrastades dels observatoris d'arreu de Catalunya, amena, divertida i 365 vegades sorprenent. El temps a Catalunya dia a dia ens explica amb un enfocament diferent i original la climatologia del nostre país: 365 dies per repassar què passa, meteorològicament parlant, cada dia de l’any, arreu de Catalunya. Un valuós recull de les dades climàtiques històriques més importants amb anècdotes, històries, fenòmens meteorològics estranys, que ens endinsaran en el peculiar àmbit climàtic de Catalunya. Aprendrem de manera diferent i divertida a conèixer el temps d’ un país climàticament tan ric i complex com el nostre, donant resposta a moltes preguntes.

Jordi Mazon

Jordi Mazon Bueso (Barcelona, 1973) Llicenciat en Física (1998) i màster en climatologia aplicada per la Universitat de Barcelona (2000). Professor associat al Departament de Física Aplicada de la Universitat Politècnica de Catalunya, i de física a l’ensenyament secundari. És secretari general de l’Associació Catalana d’Observadors meteorològics (ACOM) des del 1998, i membre de l’Associació Catalana de Comunicació Científica. És autor o coautor de nombrosos articles i llibres de divulgació científica, sobretot en l’àmbit de les ciències de l’atmosfera.

Vegeu tots els seus llibres >

Marcel Costa

Marcel Costa Vila (Barcelona, 1960) Llicenciat en biologia i afeccionat a la meteorologia des de la infància. Professionalment es dedica a la docència de les ciències a secundària. És autor o coautor de llibres i articles de divulgació i recerca científica sobre temes diversos, especialment de meteorologia, així com d’alguns llibres de text. És membre vocal de l’ACOM (Associació Catalana d’Observadors Meteorològics) des de fa anys. Ha impartit diversos cursos i xerrades de divulgació de la meteorologia i la climatologia, adreçades tant a professionals de l'ensenyament com al públic en general.

Vegeu tots els seus llibres >

Mariano Barriendos

Mariano Barriendos Vallvé (Barcelona, 1963) Llicenciat en Història (1987) i doctor en Geografia (1994). Professor agregat a la Universitat de Barcelona i investigador especialitzat en climatologia històrica. Ha participat en diferents projectes estatals i internacionals de la matèria i té més de 160 publicacions sobre climatologia històrica i història ambiental. Fa quinze anys que treballa en la recuperació d'informació climàtica en arxius històrics, des d'episodis meteorològics extrems fins a observacions meteorològiques instrumentals antígües.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: