Ara Llibres | Catàleg | Històries del Motel
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Històries del Motel
Autoria:

Miquel Berga

Gènere:

Actualitat

Data de publicació:

15/06/2011

ISBN:

9788415224044

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Rústica sense solapes

Núm. de pàgines:

188

Tags: Testimonis , Història, Catalunya

Històries del Motel

Miquel Berga

El 1961, Josep Mercader obria l’Hotel Empordà a la N-II, carretera de pas obligat per als vehicles que anaven i venien de França. El Motel aviat es va convertir en referent gastronòmic. Històries del Motel és un recorregut pels cinquanta anys d’aquest establiment, que posa la mirada en els seus protagonistes –Josep Mercader, Jaume Subirós i el client ilElustre, Josep Pla–; dóna veu a Ferran Adrià, Juan Mari Arzak, Joan Roca i Colman Andrews; descriu les experiències de Narcís Comadira, de Jaume Subirós, d’uns corresponsals de premsa a l’Àsia, i de l’autor anònim d’un manuscrit trobat que representa al col·lectiu de clients del Motel, i ho amaneix tot amb cinquanta receptes d’alguns dels plats que han fet gran el Motel.

Poques vegades s’aconsegueix, com en aquest llibre, portar la cuina al camp de la història i la literatura amb tanta amenitat.

«Des del primer moment, sabia que aquest havia de ser un llibre coral. Cinquanta anys d’un establiment com el Motel han de baixar, per força, carregats d’història i d’històries. Per això he intentat que el conjunt s’amarés de veus i d’imatges. El tronc central el constitueixen les semblances de tres Homenots –Mercader, Subirós i Pla-, tres elements claus que han donat forma i contingut a una aventura que ha estat fundacional pel que avui anomenem cuina catalana moderna.»

Miquel Berga

Miquel Berga (Salt, 1952) És professor de literatura anglesa a la Universitat Pompeu Fabra. Conegut pels seus treballs sobres George Orwell i altres escriptors anglesos que van participar en la guerra civil espanyola, publica també en diaris i revistes. Des del 1992 escriu la columna dominical per a les edicions del diari El Punt.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: