Ara Llibres | Catàleg | Fent tentines per la vida
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Fent tentines per la vida
Colecció:

D'on vinc

Autoria:

Joaquim Nadal i Farreras

Gènere:

Veus del país

Data de publicació:

09/09/2013

ISBN:

9788415642145

Format:

13,5 x 21

Enquadernació:

Rústica sense solapes

Núm. de pàgines:

168

Fent tentines per la vida

Joaquim Nadal i Farreras

Un viatge a l’infantesa i l’adolescència de l’exconseller Joaquim Nadal. Els records d’una Girona imponent, de vegetació inesgotable; els d’una platja de Palamós orientada a llevant, anomenada la Fosca; els de les Carmelites i les Escolàpies; els dels germans, els pares i els avis; els escoltes i els amics; els de l’institut i la universitat, ja a Barcelona.

Paraules, converses, cançons i algun vers; records d’un nen tranquil però de ment inquieta que s’apleguen en aquestes emotives memòries de Joaquim Nadal i ens guien pels primers passos, tot fent tentines, de l’home, el polític i l’escriptor.

Són pàgines que recorren uns anysmarcats per la duresa i les dificultats de la postguerra, amb les proverbials cartilles de racionament, i que rememoren la innocència de la infància i la curiositat de la joventut. Pàgines que, sobretot, palesen l’orgull d’haver crescut en una època i uns paisatges que potser no tornaran, però que queden escrits.

Amb el suport del Departament de Cultura.

«Ara sí que sé, i en tinc un record viu, que jo era un nen tímid, espantadís, d’una certa fragilitat, temorós, poc llançat, quiet i callat. Més donat a llegir el diari o escoltar la ràdio a tocar la llar i assegut al sofà, si podia aprofitar que l’avi era a la taula del menjador passant els comptes del dia...»

Joaquim Nadal i Farreras

Va néixer a Girona l’any 1948. És historiador, escriptor i polític: ha estat alcalde de Girona, diputat al Parlament de Catalunya i conseller de la Generalitat; també, professor a les universitats de Liverpool, Girona i l’Autònoma de Barcelona. Ha escrit diversos llibres d’història i assaig: Girona, ciutat viva i de colors (Columna), La Catedral de Girona (Lunwerg), Vides amb nom i Noves vides amb nom (Curbet Edicions) i Moments de Girona (Fundació Valvi). Col·labora habitualment als mitjans de comunicació.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: