Ara Llibres | Catàleg | Sa meu mare
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Sa meu mare
Colecció:

D'on vinc

Autoria:

Pau Riba

Gènere:

Veus del país

Data de publicació:

02/06/2014

ISBN:

9788415642961

Format:

13,5 x 19,5

Enquadernació:

Tapa tova amb solapes

Núm. de pàgines:

144

Tags: Testimonis , Catalunya

Sa meu mare

Pau Riba

Si amb el foc del seu incipient primer queixal del (poc) seny, Pau Riba va dedicar a la seva mare, Mercè Romeva, la rabiüda cançó Mareta bufona, tot criticant aquell seu esperit naïf i rialler per sobre de totes les coses, en aquell primer Dioptria del qual han dit que és "una crítica ferotge a l’esperit petitburgès i a la família cristianoprogressista", és mentre acompanya la mare en els seus darrers anys que s’hi retroba i reconeix en aquell mateix esperit naïf i en el seu viure rialler totes les virtuts del món.

Sa meu mare és un regal, un amorós homenatge partint dels darrers temps compartits per mare i fill. Parla de la fragilitat de la vellesa i de l’estimació filial sense límits i nari-nant se’ns endú de Barcelona a les fresques aigües de Cadaqués, a es Poal. Tot això, és clar, sense trair aquell punt gamberro que rega totes les fetes d’en Pau Riba.

Amb el suport del Departament de Cultura.

"No hi havia ocasió, per molt rara, aliena o allunyada dels seus principis i costums que pogués arribar a semblar, en què no acabés sobresortint, essent centre de totes les mirades, acaparant tota l’atenció. Pel seu positivisme, per la seva adaptabilitat, pel caient i l’escaient de la seva conversa, per la seva sana alegria… i pel seu somriure diàfan que ho il·luminava tot."

Què n'han dit?

“Escrit discursivament, amb frases llargues, una mica enrevessades, com la millor prosa de Pau Riba, combina talls d’un realisme objectiu sobre la vellesa, amb d’altres que tenen un aire de fantasia evanescent, amb flors, trons i objectes màgics.”

Julià Guillamon, Culturals La Vanguardia.

 

Pau Riba

Pau Riba és un dels artistes més carismàtics del nostre país. Admirat per la seva versatilitat i conegut sobretot per la seva carrera musical i per esporàdiques incursions en la pintura i la interpretació dramàtica, és l’escriptura, el seu primer impuls creatiu. És autor de nombroses obres –novel·les, poemaris i llibres d’assaig–, entre les quals destaquen Cançons i poemes, Ena, Lletrarada, Al·lolàlia, Actors gramàtics, Nosaltres els terroristes o Màximes maximalistes. El seu disc Dioptria és considerat elmillor disc en català del segle XX.

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: