Ara Llibres | Catàleg | Els catalans a les guerres del món
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Els catalans a les guerres del món
Colecció:

Sèrie H

Autoria:

Eduard Puigventós, Josep Maria Solé i Sabaté

Gènere:

Memòria històrica

Data de publicació:

08/09/2014

ISBN:

9788415642169

Format:

16 x 23 cm

Enquadernació:

Tapa dura amb sobrecoberta

Núm. de pàgines:

272

Tags: Història, Catalunya

Els catalans a les guerres del món

Eduard Puigventós, Josep Maria Solé i Sabaté

L’esperit de resistència d’un poble, el caràcter bel·licós dels catalans. 

Una aproximació fascinant i rigorosa a la participació de Catalunya a les guerres del món al llarg de la història, des de l’expedició contra el califat de Còrdova de l’any 1010 fins a la guerra dels Balcans dels anys 1991 al 1995.

La presència bèl·lica dels catalans al món ha estat constant, tot i que mai fins ara havia estat prou documentada. Amb Els catalans a les guerres del món, els historiadors Josep Maria Solé i Sabaté i Eduard Puigventós López posen sobre la taula amb tots els detalls a l’abast –molts dels quals són arguments inèdits, textos sense ressenyar o dades mai publicades- una realitat sovint menystinguda: el poble català és d’esperit combatiu, indòcil i rebel i ha estat protagonista de moltes de les guerres que han marcat el transcurs de la història.

«Nós no som usats d’estar en viles ne en ciutats, que no som sabaters ne teixidors, ne hòmens que sapiam res fer, sinó de fet d’armes entre nostres enemics.» Bernat Desclot

Eduard Puigventós

Eduard Puigventós López (Rubí, 1984). Doctor en Història Contemporània i Màster en Història Comparada per la UAB. Ha col·laborat durant set anys en el projecte del Cost Humà de la Guerra Civil a Catalunya, desenvolupat pel Centre d’Història Contemporània de Catalunya, i en diverses iniciatives de caràcter històric per a l’Ajuntament de Rubí (exposicions, conferències, visites guiades, investigacions històriques, publicacions...). Col·labora amb moltes entitats i mitjans de comunicació d’àmbit local en la defensa i difusió del patrimoni històric i natural.

Ha publicat a la Revista de Catalunya, El Contemporani, Sàpiens i publicacions locals, té quatre llibres editats (Tornarem a vèncer, amb Ara Llibres; Complot contra Companys, amb la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’IEC; L’època contemporània. Del segle XIX al XX, vol. 5 de la Història de Catalunya il·lustrada per Pilarín Bayés; i La Festa dels Xatos, amb l’Ajuntament de Rubí), i ha col·laborat en obres com Contra Companys, 1936 (Publicacions de la Universitat de València), i La Transició a Catalunya (Edicions 62).

Vegeu tots els seus llibres >

Josep Maria Solé i Sabaté

Josep Maria Solé i Sabaté (Miralcamp, Lleida, 1950) és un dels historiadors més prestigiosos de Catalunya. Especialitzat en Història Contemporània, concretament en el període de la Guerra Civil, és catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat nombroses monografies i ha dirigit estudis sobre aquest conflicte bèl·lic. També col·labora habitualment amb els mitjans de comunicació. Va ser el primer director del Museu d'Història de Catalunya i és el director científic del COMEBE (Consorci del Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre).

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: