Ara Llibres | Catàleg | En la pell del pacient
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
En la pell del pacient
Autoria:

Salvador Esquena

Gènere:

Actualitat

Data de publicació:

25/01/2016

ISBN:

9788416154159

Format:

16 x 23 cm

Enquadernació:

Tapa tova amb solapes

Núm. de pàgines:

184

Tags: medicina, crítica, Coneixement

En la pell del pacient

Salvador Esquena

Un brillant i incisiu exercici d’autocrítica i honestedat d’un metge en actiu que denuncia, des de dins, els greus problemes actuals de la pràctica de la medicina. Un llibre fascinant que no ens parla dels secrets de la salut, sinó d’allò que més ignorem: la medicina i els metges, com desidealitzar-los i com aprendre a tornar a respectar-los.

El doctor Salvador Esquena fa un pas endavant necessari i assenyala els errors més comuns del seu col·lectiu. Un llibre que exposa sense embuts i amb exemples concrets les pobríssimes condicions laborals i la precarietat més absoluta del gremi, però que posa èmfasi en les diferents tipologies nocives de metges que fan mal a l’ofici i, sobretot, als malalts. Metges nocius que cal evitar com a pacient, per la degradació i fins i tot la perversió que poden fer de l’exercici de la medicina: metges de moral dispersa amb ànima de grimpadors; metges que tracten malalties, però no malalts; terroristes mèdics; autèntics estafadors sense cap tipus d’escrúpol; metges sense ètica, cremats, deshumanitzats, pseudocientífics...

Un llibre valent que posa els metges davant del mirall, perquè metges i pacients es puguin tornar a mirar als ulls.

Amb el suport del Departament de Cultura.

«Quan la salut és un negoci, es converteix en un producte de mercat, la medicina pot perdre la seva essència i el metge, la decència.»

Què n'han dit?

“Un exercici d’autocrítica, basat en casos reals, que pretén proposar un model de sanitat per tal de corregir la correcció de l’ofici”- El Temps.

“Un grandíssim llibre. Un dels llibres que més m’ha fet disfrutar aquest any”- Albert Om a Islàndia de RAC 1.

“Aquest llibre és, sobretot, una defensa de la professió mèdica”- Lídia Heredia a Els matins de TV3.

“Vostè és un home valent per atrevir-se a escriure el que ha escrit”-Lluís Reales a Terrícoles de BTV.

Salvador Esquena

és metge uròleg. Ha treballat en diferents centres hospitalaris, primer com a estudiant, després com a metge resident, i des de fa anys, especialitzat en cirurgia oncològica.

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: