Ara Llibres | Catàleg | Els internats de la por
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Els internats de la por
Colecció:

Sèrie H

Autoria:

Montserrat Armengou i Ricard Belis

Gènere:

Memòria històrica

Data de publicació:

15/02/2016

ISBN:

9788416154517

Format:

16 x 23 cm

Enquadernació:

Tapa tova amb solapes

Núm. de pàgines:

304

Tags: Testimonis , Història

Els internats de la por

Montserrat Armengou i Ricard Belis

Una investigació esfereïdora que destapa uns fets ocults i silenciats durant dècades: els abusos sexuals, els maltractaments físics i psíquics, l’explotació laboral i les pràctiques mèdiques dubtoses que van patir milers de nens als internats religiosos i de l’Estat durant el franquisme i fins ben entrada la democràcia.

Un exercici de periodisme de primer ordre, que dóna veu a víctimes i testimonis i denuncia amb noms i cognoms la suposada superioritat moral al servei de les més baixes passions. Montse Armengou i Ricard Belis, amb l’orgull del periodisme compromès com a bandera, volen oferir als damnificats la reparació que no els donen les institucions i facilitar que se sàpiga què va passar en aquells internats, amb aquesta infantesa tan injustament tractada.

Llibre coeditat per Ara Llibres i Televisió de Catalunya.

Amb el suport del Departament de Cultura.

«D’allà no me’n vaig emportar res de bo. Només un trauma etern que no me’l treurà ningú, un pòsit negatiu que et queda per sempre.»

«Em costa confiar en la gent que m’aprecia i no sé deixar-me estimar. Suposo que em vaig construir una cuirassa per sobreviure en aquell món. Allà nosaltres no érem res, la morralla de la societat: fills del pecat, pares a la presó, nens abandonats... Ningú responia per nosaltres i els nostres destins els marcava amb impunitat total un sistema feixista tocat per la mà de Déu.»

Què n'han dit?

«Fa molt de temps que sóc admirador de la feina de Montse Armengou i Ricard Belis. He de confessar que les seves investigacions sobre les víctimes de la repressió franquista han enriquit alguns llibres meus. Aquesta és una obra important i única, que transmet empatia pel sofriment de tots els que han passat pels internats de la por i indignació en veure una altra, i fins ara desconeguda, dimensió de la crueltat del règim franquista.» Paul Preston

«Molt bo, molt mesurat, molt respectuós.» Lolita Bosch

Montserrat Armengou i Ricard Belis

Montse Armengou i Martín (Barcelona, 1963) és periodista i directora de documentals. Des del 1985 treballa a TV3, on ha format part dels equips de 30 minuts i Sense Ficció.

Ricard Belis i Garcia (Barcelona, 1964) és periodista. Des del 1987 és realitzador de televisió, va treballar al programa 30 minuts de TV3 i forma part del departament de documentals de la mateixa casa on ha col·laborat en la posada en marxa de Sense ficció.

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: