Ara Llibres | Catàleg | Combatents en nom d'Al·là
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Combatents en nom d'Al·là
Autoria:

Anna Teixidor

Gènere:

Actualitat

Data de publicació:

29/02/2016

ISBN:

9788416154555

Format:

16 x 23 cm

Enquadernació:

Tapa tova amb solapes

Núm. de pàgines:

250

Tags: Guerra, Testimonis

Combatents en nom d'Al·là

Anna Teixidor

Qui fou el primer català que va marxar a Síria? Com són aquests joves que abandonen Catalunya i arrisquen la vida per la seva idea de l’islam? Són víctimes de sofisticades eines de reclutament o culpables d’haver-se deixat enganyar? I quin paper hi té la dona? Quins són els perills actuals i què hi podem fer?

Fruit d’una intensa investigació, amb casos reals i testimonis en primera persona, Combatents en nom d’Al·là dóna veu a aquests joves que han viscut aquest procés de radicalització gihadista al nostre país. Des del combatent que lluita a Síria, la vídua conversa del màrtir que enalteix la decisió del difunt marit, la confident de la policia, fins al testimoni d’aquells que volen sortir d’Estat Islàmic... Una visió excepcional del gihad a casa nostra. Una investigació corprenedora que descriu un viatge sense retorn: de Catalunya al gihad.

Amb el suport del Departament de Cultura.

«Fins que Al·là decideixi prendre la meva ànima.»

Què n'han dit?

«L’aportació més rellevant de Combatents en nom d’Al·là és la possibilitat de seguir fil per randa el procés de radicalització de les persones que apareixen al llibre.» Gerard Bagué, diari Ara.

«L'Anna Teixidor és valenta i decidida i considera que «una de les prioritats del periodisme és presentar històries humanes i a partir d'aquí contextualitzar els fenòmens». I ho fa sense trampa, a cara descoberta, conscient de les dificultats de l'empresa però també amb la convicció que cal estudiar i divulgar aquestes fugides -ideològiques, socials, quasi místiques- a la recerca d'una identitat perduda.» Josep Maria Fonalleras, El Periódico.

Anna Teixidor

(Figueres, 1978). És llicenciada en humanitats i periodisme, i doctora en comunicació social per la UPF. Va rebre el premi Joan Givanel i Mas de comunicació social per la seva tesi doctoral sobre la biografia del polític i escriptor Josep Puig Pujades i és autora de llibres i articles sobre el republicanisme federal del primer terç del segle XX. Actualment és periodista de TV3 i coautora de diversos reportatges pel al programa 30 minuts, entre els quals cal esmentar “A la recerca del paradís”, una intensa investigació a l’entorn del gihadisme.

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: