Ara Llibres | Catàleg | Diccionari etimològic manual de la llengua catalana
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Diccionari etimològic manual de la llengua catalana
Colecció:

Grans obres

Autoria:

Joan Coromines

Data de publicació:

20/06/2016

ISBN:

9788415642152

Format:

15,5 x 23 cm

Enquadernació:

Tapa dura amb sobrecoberta

Núm. de pàgines:

580

Tags: Viatges , Coneixement , Llengua , Pràctic , Catalunya

Diccionari etimològic manual de la llengua catalana

Joan Coromines

El llegat de Joan Coromines, per primera vegada a l’abast de tothom, en un format útil i pràctic. Una eina imprescindible per endinsar-nos en les arrels de la nostra llengua; un gran esdeveniment cultural.

Aquest Diccionari etimològic manual de la llengua catalana és la versió abreujada en un volum de l’obra magna de Joan Coromines: el Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana, un tresor, d’idees i d’informació, una incitació permanent a satisfer la curiositat, a pouar en el que som i d’on venim: una llengua, un territori, una pàtria. Aviat farà cent anys que l’eminent lingüista començà a prendre les primeres notes per a aquest diccionari. Encara avui sobta l’ambició insolent del repte del filòleg, el rigor ciclopi de l’obra, la frescor dels continguts i, en definitiva, la modernitat radical del Diccionari Coromines, eina de consulta obligada davant la curiositat tan humana de saber l’origen de les coses, de les paraules amb què anomenem les coses, un origen que ens relliga, des de la nostra particularitat, amb tot el món. Cent anys després, per fi, el tresor és a l’abast de tothom en una versió manual.

Joan Coromines

(Barcelona, 1905 - Pineda de Mar, 1997) va ser un dels principals lingüistes catalans, autor del Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana, de l’Onomasticon Cataloniae i del Diccionario crítico etimológico de la lengua castellana. Exiliat després de la Guerra Civil, va ser catedràtic de la prestigiosa Universitat de Chicago fins que es va jubilar, i va rebre l’eminent doctorat honoris causa de la Universitat de la Sorbona de París (1978). A Ara Llibres hem editat, en col·laboració amb la Fundació Pere Coromines, els tres volums del Diccionari etimològic essencial de la llengua catalana; la versió divulgadora i compacta del Diccionari etimològic manual de la llengua catalana, els Itineraris. Excursions a la recerca del mot, de la paraula viva i Llengua i pàtria.

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: