Ara Llibres | Catàleg | Els bons dies
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Els bons dies
Autoria:

Rafael Vallbona

Gènere:

Ficció

Data de publicació:

11/11/2019

ISBN:

9788417918095

Format:

14 x 22 cm

Enquadernació:

Tapa tova

Núm. de pàgines:

144

Tags: Premi Roc Boronat, Ficció, memòries

Els bons dies

Rafael Vallbona

Un retorn al temps que desapareix, i a l’idealisme de la joventut que ens fa creure en un món millor. Un cant a la memòria i a la llibertat.

En Ricard viatja a París amb l’esperança de retrobar-hi un vell amic que el redimeixi del desconcert i la convulsió que l’ofega a la Barcelona del 2017. Més de trenta anys enrere, hi van anar junts fugint d’una Transició que suposava la renúncia als seus ideals, i allà van conèixer filòsofs d’esquerres, artistes bohemis i revolucionaris de cafè, que, com ells, lluitaven amb la força de la paraula per transformar el món. Per això, quan el destí els va separar i en Ricard va tornar a Barcelona, les inseguretats personals van aflorar en els dos amics. I els anys, el record de la misteriosa Jane i els viaranys per on ha portat la vida a tots els personatges, fan que en Ricard s’adoni que l’únic temps vàlid és el passat, que ens conforma la memòria, enfront d’un present que mor en ell mateix i d’un futur que no existeix fins que no s’esvaeix.

Distingida amb el premi Roc Boronat, Els bons dies és un homenatge bell i sincer a les revolucions frustrades que tothom té, a les preguntes sense resposta, i una reivindicació de la memòria com a autèntic instrument de transformació social.

«Cada dia era una vida, i no hi havia demà ni futur fins que no arribava. Era l’única possibilitat d’ajornar el naufragi, i durant uns mesos vam fer de París la metàfora d’una utopia que sabíem irreal. Però havíem de volar mentre fos possible. La caiguda arribaria igual, creia jo. Ell, potser no.»

Rafael Vallbona

Rafael Vallbona (Barcelona, 1960) és escriptor, periodista, professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i autor gairebé d'una quarentena de llibres. Entre ells, novel·les per a joves, com Pis d'estudiants, Recanvis Luna o El noi de la vall del Dra'a. D'altres per a adults com Plaça dels Àngels o Gràcia. També ja escrit llibres de viatges a trevés dels Alps i dels Pirirneus en bicicleta, i més recentment Els nens (i les nenes) del rock i Barcelona de cara al mar. Col·labora a RAC1, COM Ràdio, El Mundo i La Vangardia. Com que ja fa temps que va decidir que seria el lloc on tingués posats els peus a cada moment, fa anys que ha fet dels Pirineus casa, refugi, lloc de treball i de neguit en veure el procés de transformació que està patint aqueta serralada.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: