Ara Llibres | Catàleg | És hora d'actuar
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
És hora d'actuar
Autoria:

Carola Rackete

Traducció:

Carlota Gurt i Laura Obradors

Gènere:

Actualitat

Data de publicació:

27/01/2020

ISBN:

9788417804251

Format:

16 x 23 cm

Enquadernació:

Tapa tova

Núm. de pàgines:

192

Tags: Drets humans, Migracions, Canvi climàtic

És hora d'actuar

Carola Rackete

Com a capità del Sea-Watch 3, Carola Rackete va prendre la valenta decisió d’ignorar la prohibició del Ministeri de l’Interior italià i portar quaranta persones rescatades al Mediterrani al port de Lampedusa. Així es com, de la nit al dia, es va donar a conèixer a tot el món i es va convertir en un exemple per a tots aquells que no toleren que s’impedeixi salvar vides humanes.

En aquest llibre, explica per què defensa tan incondicionalment l’humanitarisme, la justícia global i la protecció ambiental. Si ara no fem res contra l’erosió dels drets humans, l’ensorrament de l’ecosistema i la crisi climàtica, no hi haurà marxa enrere.

La crida de Carola Rackete s’adreça a tots nosaltres, a la generació que és l’última que pot canviar alguna cosa: hem d’actuar i ningú no ho farà per nosaltres. El que està en joc és, ni més ni menys, el nostre futur en aquest planeta i, com diu Josep Guardiola al pròleg, «no volem que el futur s’assembli al passat».

Amb el suport de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural

«La humanitat s’enfronta amb un problema col·lectiu de grans dimensions: la crisi climàtica. L’única manera d’actuar com cal és deixar de boicotejar la feina dels altres i cooperar, perquè és l’única forma de poder sortir-nos-en. [...]. Ara cal cooperar i pressionar els governs perquè es moguin i per trobar solucions per al futur del nostre planeta. A l’hora d’enfrontar-nos amb la crisi, les nostres armes han de ser la protesta i la creativitat.»

 «Si aquests ports encara són tancats, els hem d’obrir per tal que la humanitat pugui amarrar arreu. Perquè no volem, com tu bé deies, que el futur s’assembli al passat».  Josep Guardiola, al pròleg del llibre.

 

«No som conscients d’una de les conseqüències més brutals del canvi climàtic: que arrabassa la dignitat als homes i les dones». Hindou Oumarou Ibrahim, al pròleg del llibre.

Carola Rackete

(1988) va estudiar enginyeria nàutica a Elsfleth i gestió de la conservació a Ormskirk, Regne Unit. Des del 2016, ha treballat voluntàriament en els serveis de rescat civil a la Mediterrània central. Capità del Sea-Watch 3, es va fer coneguda arreu del món per desobeir la prohibició de Matteo Salvini i portar 40 migrants a terra després de 17 dies en alta mar. L’any 2019 va rebre la medalla d’honor del Parlament de Catalunya.

@CaroRackete

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: