Ara Llibres | Catàleg | Catalunya 1714-2014. La pervivència de la nació
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Catalunya 1714-2014. La pervivència de la nació
Colecció:

Grans obres

Gènere:

Memòria històrica

Data de publicació:

08/09/2014

ISBN:

9788415642978

Format:

21 x 29,7

Enquadernació:

Tapa dura

Núm. de pàgines:

440

Tags: Història, Catalunya

Catalunya 1714-2014. La pervivència de la nació

Ara fa tres-cents anys, Catalunya va patir l’abolició de les seves lleis i institucions nacionals, del seu estat propi. Aquest va constituir el desenllaç d’una guerra de gran abast, que per a Catalunya va suposar finalment l’ocupació militar i la desfeta política. El llibre que presentem és, en primer lloc, la crònica i el balanç d’aquella tragèdia.

Catalunya 1714-2014. La pervivència d'una nació presenta la història, la cultura, el dret, l’economia, la llengua al llarg dels últims 300 anys. De l’abolició de les constitucions a la reivindicació de l’autogovern, del 1714 als nostres dies.

Amb textos de Joaquim Albareda, Agustí Alcoberro, Jordi Creus, Albert Estrada-Rius, Gaspar Feliu, Llorenç Ferrer, Francesc Fontbona, Albert Garcia Espuche, Òscar Gonzàlez, Valentí Gual, Josep Lluís Martín Berbois, Elisenda Paluzie, Vinyet Panyella, Antoni Pladevall, Josep M. Roig, Albert Rossich, Francesc Serra i Joan Villarroya.

«La pervivència de Catalunya com a nació, i com a nació moderna, amb una identitat pròpia i un inequívoc cosmopolitisme, constata una evolució històrica original i, en molts sentits, excepcional. Resseguir les traces d’aquest camí i assenyalar-ne les principals fites constitueix una de les raons de ser d’aquest llibre, que aplega experts de disciplines, escoles i generacions diverses.» Agustí Alcoberro

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: