Ara Llibres | Catàleg | Un cel de plom (Ed. Il·lustrada)
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Un cel de plom (Ed. Il·lustrada)
Autoria:

Carme Martí

Gènere:

Memòria històrica

Data de publicació:

09/11/2015

ISBN:

9788415645733

Format:

17 x 24 cm

Enquadernació:

Tapa dura sense sobrecoberta

Núm. de pàgines:

360

Tags: Il·lustracions

Un cel de plom (Ed. Il·lustrada)

Carme Martí

Aquesta acurada edició il·lustrada d’Un cel de plom celebra els cent anys de Neus Català, supervivent catalana del camp d’extermini de Ravensbrück. Els seus records, novel·lats per Carme Martí amb una sensibilitat i una intensitat extraordinàries, són autèntiques lliçons de vida, exemples d’una lluita constant. Amb motiu de l’Any Neus Català reeditem un indiscutible clàssic modern de les nostres lletres, història viva d’un segle.

Filla de pagesos del Priorat, Neus Català era una jove inquieta de vint-i-un anys quan va esclatar la Guerra Civil Espanyola. En aquelles circumstàncies i amb les seves ganes d’ajudar, es va fer responsable sanitària d’una colònia de 182 nens. Amb ells va emprendre el dur camí de l’exili a França, on es va enamorar i va col·laborar amb la Resistència. Quan va ser capturada i deportada als camps de Ravensbrück i Holleischen, va conèixer l’infern, però també la solidaritat i la germanor sense límits.

*Amb el suport del Departament de Cultura.

Edició il·lustrada per Paula Bonet, Carmen García Huerta, Erika Kuhn, Oriol Malet, Joan Mateu, Marc Pallarès i Perico Pastor.

Carme Martí

El debut de Carme Martí (Montblanc, 1972) com a narradora amb Un cel de plom, traduïda al castellà i amb versió teatral, ha apropat la vida de Neus Català a desenes de milers de lectors. El 2017 va publicar, a l’editorial Amsterdam, El camí de les Aigües, una novel·la de memòria i present cuinada a foc lent que ha consolidat l’autora com una de les grans narradores de la literatura catalana actual.
@CarmeMartiCanti

Fotografia: ©Albert Carreras 

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: