Ara Llibres | Catàleg | La tele sota Franco. L'aventura de Miramar
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
La tele sota Franco. L'aventura de Miramar
Colecció:

Sèrie H

Autoria:

Ramon Solanes

ISBN:

9788492406838

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Rústica amb solapes

Núm. de pàgines:

176

La tele sota Franco. L'aventura de Miramar

Ramon Solanes

Quan fer televisió era una autèntica aventura... Quan els professionals del nou mitjà havien de lluitar contra les dificultats tècniques i condicionats per la dictadura franquista...

Ramon Solanes, primer cap de programes de TVE-Miramar, va ser un dels testimonis privilegiats de la televisió pionera a Catalunya.

Ara, 50 anys més tard, explica per primer cop els detalls agredolços de la difícil convivència entre aquells primers professionals i els càrrecs franquistes: “una gent que manaven molt” i que convertien en una cursa d‘obstacles l‘intent de fer una televisió pública de qualitat al nivell de la resta d‘Europa. Una crònica insòlita i sorprenent de les primeres passes de la nostra televisió.

Ramon Solanes

Ramon Solanes i Pinyol (Barcelona, 1926) és periodista, amb una llarga experiència tant a la premsa escrita com a la televisió. Va ser professor a l’Escuela Oficial de Periodismo de Barcelona i també a l’Escola de Periodisme de l’Església. El 1958 va ser un dels pioners a posar en marxa el Centre de Producció de TVE a Miramar, on va ser successivament Cap de Realització, Cap de Programes i Director de la Primera i Segona Cadena, a més de dirigir i realitzar programes dramàtics i de suspens com Los últimos cinco minutos, Sospecha i una adaptació de Romeu i Julieta. A finals de 1970 va demanar l’excedència de TVE per dedicar-se a la premsa escrita, primer com a director de Diario Femenino i DF, fins a convertir-lo en Mundo Diario del 1971 al 1978.

Ha estat assessor de premsa de diverses entitats i empreses, així com membre fundador i de l’equip directiu de l’agència de premsa ACI.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: