Ara Llibres | Catàleg | Olor de tinta
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Olor de tinta
Autoria:

Joan Voltas

Gènere:

Esports

Data de publicació:

09/09/2010

ISBN:

9788492907823

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Rústica amb solapes

Núm. de pàgines:

224

Tags: Periodisme , Internacional

Olor de tinta

Joan Voltas

Redaccions de diari febrils i carregades de fum, passions desbordades, mafiosos, dones de bandera, futbolistes mítics...

Joan Voltas explica els seus set anys en el periodisme esportiu brasiler de la dècada dels cinquanta. Unes memòries plenes d’humor i de nostàlgia que són història pura d’un país i un ambient llunyans i exòtics, i, alhora, un homenatge al periodisme de qualsevol època, a través de les vivències d’un català al Brasil a qui, per damunt de tot, corria el verí de la notícia a la sang.

«De sobte, sento una olor penetrant, desconeguda fins aquella nit. No sé per què, però em va fascinar. Era olor de tinta, que emanava de la sala de rotatives i se m’infiltrava sensualment per tot el cos.»

Joan Voltas

Joan Voltas Revillat (Barcelona, 1931) va viure a São Paulo, Brasil, des dels quatre fins als trenta-un anys. En la dècada dels cinquanta, va exercir intensament el periodisme en diaris i setmanaris, i també va participar en programes de ràdio i televisió. Es va especialitzar en futbol amb un estil propi i innovador que li van donar un gran prestigi. Va ser membre destacat i soci fundador del Centre Català de São Paulo. El 1963 va tornar a Catalunya. Tot i treballar com a publicista, no va deixar de col·laborar amb els periòdics paulistes, enviant cròniques i articles sobre el futbol espanyol i europeu, i va signar durant tres anys la secció de pronòstics anomenada La quiniela audaz a El Correo Catalán. L’any 2001 va guanyar el premi Ciutat de Badalona de narrativa juvenil amb la novel·la El segrest de les balenes.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: