Ara Llibres | Catàleg | L'aventura de volar
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
L'aventura de volar
Colecció:

Sèrie H

Autoria:

Betsabé Garcia

ISBN:

9788415224167

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Tapa dura amb sobre coberta

Núm. de pàgines:

192

L'aventura de volar

Betsabé Garcia

Biografia de la primera aviadora catalana. Una vida de pel·lícula.

Mª Pepa Colomer, nascuda a Barcelona el 1913, a més a més de ser la primera dona catalana en treure’s el títol de vol, va viure una vida estretament lligada als fets més importants de la primera meitat del s. XX. Filla d’un bohemi vinculat als 4 Gats i amic de Picasso, va passar la major part dels anys previs a la guerra civil a l’aeroport d’El Prat, envoltada de pilots i mecànics, i pilotant, entre altres, l’avió del President Companys. Durant la Guerra va distribuir panflets i va donar classes de vol a joves militars. Posteriorment emigrà a Anglaterra, a on donà llum a bessons durant el bombardeig nazi. Es va casar amb Josep Carreras, pilot secret de la RAF i acompanyant de Winston Churchill a la conferència de Yalta, i va viure a Anglaterra fins a la seva mort, al 2004.

A través d’entrevistes, una extensa documentació i un treball d’investigasció fascinant, l’autora reconstrueix, de manera clara i propera, la vida d’una gran dona i aventurera.

Betsabé Garcia

Betsabé Garcia (1975), llicenciada en Filologia Hispànica, s’ha especialitzat en el feminisme republicà i en l’assagisme radical d’escriptores del darrer terç del segle XIX. Entre diversos articles sobre el tema, ha publicat (amb Jordi Amat) la biografia Roc Boronat. El republicà que va fundar el Sindicat de Cecs de Catalunya (2008). Posteriorment, va col·laborar amb l’IMEB (Institut Municipal d’Educació de Barcelona) en el programa de la Memòria Històrica de les escoles de la ciutat. El 2010 va publicar Juguen dames, la història i vida de les primeres dones universitàries catalanes (Ara Llibres)

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: