Ara Llibres | Catàleg | Emboscats
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Emboscats
Colecció:

Sèrie H

Autoria:

Esther Miralles

Gènere:

Memòria històrica

Data de publicació:

13/05/2013

ISBN:

9788415224921

Format:

160 x 230

Enquadernació:

Tapa dura amb sobrecoberta

Núm. de pàgines:

232

Emboscats

Esther Miralles

La història mai no explicada dels que es van amagar per no haver d'anar al front. Una part de la nostra història que restava oculta: la veritat de tots aquells que, durant la Guerra Civil, es van amagar als boscos per no haver d’anar al front. Els mateixos protagonistes –homes del camp, religiosos, polítics– ens expliquen de viva veu la seva versió de la història, uns fets que es van escriure a la llum de les espelmes i que fins avui havien estat ignorats.

Amb el suport del Departament de Cultura.

«S’ha escrit sobre anarquistes, comunistes, franquistes, falangistes, carlins i un llarg etcètera. Sobre els emboscats, no. Potser perquè és un subjecte difícil de catalogar, difícil d’etiquetar, de definir, amb angles i arestes, amb llums i ombres. Un subjecte amb formes complexes, com complexa és la naturalesa humana. Les seves veus s’estan apagant. Hem estat a temps d’atrapar gairebé les darreres; els emboscats més joves tenen avui més de 90 anys. Han estat generosos en voler compartir els seus records.»

Què n'han dit?

"El llibre d’Esther Miralles té el valor de fer-hi una primera aproximació [al fenomen dels emboscats], de constatar-hi múltiples motivacions, des de la por a la indiferència pel conflicte fins a la militància conservadora." Carles Santacana, El País.

"Són retalls d’històries que s’haurien perdut pel camí." Núria Escur, La Vanguardia.

Esther Miralles

(Barcelona, 1970) És llicenciada en geografia per la Universitat de Barcelona i ha treballat per al desenvolupament i la cooperació amb pobles indígenes. Ha viscut al Brasil amazònic amb la comunitat Sateré Mawé i en l’actualitat es dedica, des de la seva residència al Solsonès, a la recuperació de la memòria històrica comarcal al Centre d’Estudis Lacetans. Ha publicat diversos llibres i el 2007 va ser la guanyadora del Premi Jaume Sarri de l’IEC.

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: