Ara Llibres | Catàleg | Història de Catalunya al revés
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Història de Catalunya al revés
Autoria:

Francesc Ribera «Titot», Jordi Creus

Gènere:

Actualitat, Memòria històrica

Data de publicació:

02/09/2013

ISBN:

9788415642374

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Rústica sense solapes

Núm. de pàgines:

232

Història de Catalunya al revés

Francesc Ribera «Titot», Jordi Creus

Com, els catalans, ens hem pogut arribar a creure que vam perdre la Guerra de Successió? Com ens hem pogut arribar a creure que hem estat sota sobirania espanyola i francesa? Res més lluny de la realitat!

El llibre que esteu a punt de fullejar —i que per anar bé hauríeu de llegir sencer— és la demostració documentada que la història dels Països Catalans que se’ns ha ensenyat, i a la qual encara ara les institucions científiques donen credibilitat, no és altra cosa que una barroera tergiversació dels fets encaminada a fer-nos creure vençuts, a fer-nos creure que hem format part dels estats espanyol i francès.

Els autors demostren de manera fefaent que la suposada sobirania espanyola i francesa de les terres catalanes no ha estat res més que un muntatge dels fracassats invasors que, en no poder aconseguir ni amb les armes ni amb la raó subjugar el poble català, van recórrer a reescriure la història per recrear literàriament allò que mai no van aconseguir. Els catalans, que vam rebutjar als envits dels nostres veïns sempre que va convenir, no hem estat, en canvi, capaços —fins ara— de resistir-nos a donar credibilitat al fals relat de la nostra història.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Francesc Ribera «Titot»

Francesc Ribera, Titot (Berga,1967) és lletrista i cantant de Brams, tot i que ha participat en nombrosos projectes musicals (Mesclat, Aramateix, Dijous Paella...). Entre la vintena de discos editats, hi ha la seva adaptació al català i interpretació de l’obra completa de Guillem de Berguedà. Actor ocasional, ha participat en muntatges del Teatre Lliure, del Teatre Nacional de Catalunya i de la companyia berguedana Anònim Teatre. És autor també de nombrosos muntatges escènics, entre els quals destaca Protocol Estendart (Teatre Principal de Palma, 2009). Creador de l’emissora de ràdio mallorquina Ona Mediterrània, és regidor de l’Ajuntament de Berga. Ha publicat Història de Catalunya al revés, amb Jordi Creus (Ara Llibres), i l’assaig Entestat en la independència.

Vegeu tots els seus llibres >

Jordi Creus

(Tremp, 1964) És llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat en diverses publicacions, com ara Descobrir Catalunya, Lo Raeir o El Temps. És autor de la novel·la negra Amb dos manilles i un as, botifarra faràs. Els seus darrers llibres han estat El Pirineu perdut (Ara Llibres, 2003), Memòria dels Pirineus (Ara Llibres, 2004) i Història de Catalunya al revés, juntament amb Francesc Ribera "Titot".
Ha estat director de la revista de divulgació històrica Sàpiens i actualment és Director general de Sàpiens Publicacions (Sàpiens, Cuina, Descobrir i la revista dels Súpers)

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: