Ara Llibres | Catàleg | 12.000! Els catalans a la Primera Guerra Mundial
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
12.000! Els catalans a la Primera Guerra Mundial
Colecció:

Sèrie H

Autoria:

David Martínez Fiol, Joan Esculies

Gènere:

Memòria històrica

Data de publicació:

17/02/2014

Edició:

Segona

ISBN:

9788415642718

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Rústica sense solapes

Núm. de pàgines:

240

Tags: Història, Catalunya

12.000! Els catalans a la Primera Guerra Mundial

David Martínez Fiol, Joan Esculies

En l’aniversari de l’inici de la Primera Guerra Mundial, 12.000! dóna llum a un dels fets més oblidats de la nostra història: la presència de milers de soldats catalans a la Gran Guerra.

Qui van ser aquests catalans? En nom de quins ideals i on vanlluitar? Se’ls donava suport des de Catalunya? Van formar part de la propaganda per internacionalitzar el catalanisme? Fruit d’una investigació rigorosa, i aportant tots els testimonis i tota la documentació disponibles, els historiadors Joan Esculies i David Martínez Fiol ens ofereixen una apassionant reconstrucció d’uns episodis pràcticament desconeguts de la història bèl·lica catalana.

Coedició amb TV3 i emissió del documental L’estelada de Verdum. 

Amb el suport del Departament de Cultura.

David Martínez Fiol

(Barcelona,1962) Catedràtic de Geografia i Historia a l’Institut de Mollet del Vallès, és llicenciat, magister, doctor en història i premi extraordinari de doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És autor dels llibres El catalanisme i la Gran Guerra; Els voluntaris catalans a la Gran Guerra; Daniel Domingo Montserrat (1900-1968): entre el marxisme i el nacionalisme radical; Estatisme i antiestatisme a Catalunya, 1931-1939; La Setmana Tràgica, i Els sindicats de funcionaris de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939.

Vegeu tots els seus llibres >

Joan Esculies

Joan Esculies Serrat (Manresa,1976) Doctor en història per l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), màster en nacionalisme i conflicte ètnic pel Birkbeck College de la Universitat de Londres, llicenciat en periodisme i en biologia i membre del Grup de Recerca en Estats, Nacions i Sobiranies (GRENS) de la UPF. És autor de les obres Joan Solé i Pla, un separatista entre Macià i Companys (2011) i Josep Tarradellas (1899-1936). Dels orígens a la República (2012). Junt amb Joaquim Albareda ha escrit La guerra de 1714. La clau catalana d’un conflicte mundial (2014).
Podeu trobar més informació a www.joanesculies.com

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: