Ara Llibres | Catàleg | L'analfabeta
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
L'analfabeta
Autoria:

Agota Kristof

Traducció:

Montserrat Solé

Gènere:

Autobiogafia

Data de publicació:

21/10/2019

ISBN:

9788417918118

Format:

14 x 18

Enquadernació:

Tapa dura

Núm. de pàgines:

96

Tags: memòries, Guerra

L'analfabeta

Agota Kristof

Una nova lliçó d'escriptura d'Agota Kristof, després de la gran acollida de Claus i Lucas

L’analfabeta
és el testimoni de vida d’Agota Kristof. La frase curta i concisa, d’una sobrietat commovedora, li basta per esbossar el relat sobre com la brutalitat de l’Europa del segle xx va torçar el destí d’una nena hongaresa que només volia llegir i inventar històries.

Tanmateix, la guerra, l’ocupació, les llengües enemigues, l’exili i la solitud troben el seu contrapès en la literatura. En la voluntat obstinada d’Agota Kristof d’aferrar-se als llibres, de llegir, d’escriure, de reescriure, d’aprendre la llengua del país que la va acollir fins a convertir-se, contra tot pronòstic, en una de les escriptores més singulars i admirades en llengua francesa.

Aquest volum conclou amb Conversa amb Agota Kristof, de Riccardo Benedettini, una entrevista inèdita i excepcional per aprofundir en la vida i l’obra de l’escriptora.

«Com es torna algú escriptor? D’entrada, cal escriure, és clar. Després, cal continuar escrivint.»

Què n'han dit?

«És interessant i està escrit amb el segell Kristof, costa molt posar-se a la seva pell, però això no vol dir que no tingui un gran poder atractiu amb la seva lletra. No sóc gaire de llegir biografies, però aquesta se m'ha fet curta. Sorprèn saber que moltes de les coses narrades a Claus i Lucas són basades en la realitat, o directament descrites. Posa els pèls de punta. He descobert aquesta autora aquest any i espero seguir posant-me al dia amb la seva obra, ben cert, com em deien, que no deixa indiferent.», Llibres, i punt!

«L’amor per escriure i llegir salva a Kristof d’una vida fosca. El lector ho celebra perquè L’analfabeta l’enlluerna.», Andrea Rovira, La Llança

Agota Kristof

Agota Kristof va ser escriptora i dramaturga. Va néixer a Csikvánd (Hongria), l’any 1935. Havent viscut l’ocupació nazi del seu país i el règim soviètic posterior, va fugir a Suïssa l’any 1956. Allà va treballar en una fàbrica de rellotges i va adoptar el francès com a llengua literària tal com expliquen les narracions autobiogràfiques recollides en L’analfabeta. L’any 1986 va publicar El gran quadern, novel·la que va guanyar el Prix du Livre européen. L’any 1988 va veure la llum La prova, i, quatre anys més tard, La tercera mentida (Prix du Livre Inter), la darrera part de la trilogia de Claus i Lucas. Kristof va morir l’any 2011 a Suïssa.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: