Ara Llibres | Catàleg | La gran evasió
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
La gran evasió
Autoria:

Xavier Montanyà

Gènere:

Memòria històrica

Data de publicació:

31/01/2006

ISBN:

9788496201637

Format:

13,5 x 21

Enquadernació:

Rústica amb solapes

Núm. de pàgines:

208

Tags: Història, Política

La gran evasió

Xavier Montanyà

La gran evasió narra l’heroica fugida de cinquanta presos polítics de la dictadura de Pinochet. Mesos de treball i un esforç inhumà van ser necessaris per aconseguir excavar, només amb forquilles, culleres i qualsevol estri que tenien a l’abast, cent metres del túnel que els duria de la cel·la on estaven reclosos a la llibertat d’un exili forçat.

Un exili que és la gran assignatura pendent de la democràcia xilena, que ha marginat els exiliats i els ha exclòs d’una història per la qual van lluitar i es van jugar la vida. 

«Aquest llbre vol contribuir a restablir la veritat històrica i a reparar la injústicia que la democràcia està cometent amb aquests militants exiliats».

Xavier Montanyà

Xavier Montanyà (Barcelona, 1961) és periodista. Com a escriptor, ha publicat el llibre Pirates de la llibertat (Empúries, 2004), guanyador del Premi Octavi Pellissa d’assaig, i és coautor de La torna de la torna. Salvador Puig Antich i el MIL (Empúries, 1984). Dels seus treballs televisius, cal destacar Música per a camaleons i Tres, catorze, setze; i els documentals Granados y Delgado. Un crimen legal (Premi FIPA de Plata, 1996, França), Winnipeg, palabras de un exilio; Sense Llibertat; Nfumu Ngui, el goril·la blanc i Joan Peiró i la justícia de Franco. També és membre del consell assessor del suplement Cultura/s de La Vanguardia, i col·laborador de Vilaweb i Sàpiens.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: