Ara Llibres | Catàleg | El preu de la fam
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
El preu de la fam
Autoria:

Laura de Andrés Creus

Gènere:

Memòria històrica

Data de publicació:

21/10/2010

ISBN:

9788492552689

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Tapa dura amb sobrecoberta

Núm. de pàgines:

272

Tags: Història

El preu de la fam

Laura de Andrés Creus

L’estraperlo va marcar la vida a l’Espanya dels anys quaranta. Amb El preu de la fam, la periodista Laura De Andrés Creus ens submergeix en el món de privacions i racionament de la postguerra i en l’aparició de l’estraperlo: de l’entrada dels nacionals a Barcelona al final de l’autarquia, del camp a la ciutat, de la pura subsistència als articles de luxe. Perquè hi va haver qui va ser víctima de l’estraperlo, i també qui s’hi va fer ric. Per primera vegada sentim la veu dels protagonistes d’un dels capítols més inhumans de la nostra història.
Amb pròleg de PAUL PRESTON.

«Els beneficiaris de l’estraperlo van ser, com era inevitable, la gent més propera al règim, i els vençuts, els qui en patiren les conseqüències. (...) Els comentaris de la gent entrevistada donen la mesura de la persecució a Catalunya i fan que el llibre provoqui indignació, a més d’admiració.»

Laura de Andrés Creus

Laura De Andrés Creus (Barcelona, 1978) és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa al gabinet de comunicació de la UGT de Catalunya. Ha col·laborat al setmanari El Temps i al suplement econòmic El Cèntim, del diari Avui, i és autora d’El preu de la fam. L’estraperlo a la Catalunya de la postguerra (Ara Llibres, 2010).

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: