Ara Llibres | Catàleg | Barraques. La lluita dels invisibles
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Barraques. La lluita dels invisibles
Colecció:

Sèrie H

Autoria:

Laura de Andrés Creus

Gènere:

Memòria històrica

Data de publicació:

22/09/2011

ISBN:

9788415224143

Format:

16 x 23

Enquadernació:

Tapa dura amb sobrecoberta

Núm. de pàgines:

208

Tags: Testimonis , Història

Barraques. La lluita dels invisibles

Laura de Andrés Creus

Barraques recull, en primera persona, les històries d’aquells que van arribar a casa nostra, des d’abans de la guerra civil espanyola fins a les acaballes del franquisme, a la recerca d’un futur millor. De les miserables condicions de les barraques on van haver de viure. De la seva invisibilitat als ulls d’unes ciutats que estaven fent créixer amb les seves pròpies mans. Dels detinguts i represaliats, deportats dins de les fronteres del seu mateix país. D’aquells qui van tenir valor per mirar aquesta molesta realitat als ulls i mostrar-la tal com era. Dels qui van fer dels barris de barraques la seva llar. I dels qui avui malden perquè la seva memòria no caigui en l’oblit.

 En definitiva, Barraques és la història dels vençuts que no es resignaven a perdre.

«No he renegat mai dels meus orígens. Però cal explicar que ens vam veure obligats a viure indignament.» Rafael Hinojosa, veí del Somorrostro, i posteriorment membre del Congrés dels Diputats i del Parlament de Catalunya

Què n'han dit?

«El llibre que teniu a les mans, de la Laura De Andrés Creus, té una gran virtut; tracta el tema del barraquisme no tan sols des d’ un punt de vista històric, urbanístic o social, o fins i tot folklòric (Somorrostro), com sovint s’ ha fet, sinó sobretot des de l’ aspecte humà de les persones que ho van viure en la pròpia quotidianitat, amb poca esperança de perspectiva en la seva vida, d’ impossibilitat d’accedir a «l’ascensor social», com es diu avui. Fins a aquest llibre, només en Francisco Candel a les seves novel"les havia descrit tan acuradament aquest estat d’ànim.» Pasqual Maragall, Alcalde de Barcelona (1982-1997), President de la Generalitat de Catalunya (2003-2006)

Laura de Andrés Creus

Laura De Andrés Creus (Barcelona, 1978) és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa al gabinet de comunicació de la UGT de Catalunya. Ha col·laborat al setmanari El Temps i al suplement econòmic El Cèntim, del diari Avui, i és autora d’El preu de la fam. L’estraperlo a la Catalunya de la postguerra (Ara Llibres, 2010).

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: