Ara Llibres | Catàleg | Llàgrimes de sal
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Llàgrimes de sal
Autoria:

Lidia Tilotta, Pietro Bartolo

Traducció:

Maria Llopis

Gènere:

Actualitat, Memòria històrica

Data de publicació:

06/03/2017

ISBN:

9788416915163

Format:

23 x 16 cm

Enquadernació:

Rústega amb solapes

Núm. de pàgines:

184

Tags: Supervivència, medicina, crítica, Guerra, Internacional , Testimonis

Llàgrimes de sal

Lidia Tilotta, Pietro Bartolo

Pietro Bartolo és el metge que acull en primera instància els migrants que arriben a l’illa de Lampedusa. Els assisteix, en té cura, i, sobretot, els escolta. Aquestes pàgines narren la seva dura, emotiva i exemplar història. La vida d’un nen escanyolit i tímid que es va criar en una família de pescadors, que va estar a punt de morir al mar i que va decidir dedicar-se per complet a proporcionar atenció mèdica a qui més ho necessita. Aquest relat personal s’entrellaça amb els testimonis corprenedors d’aquells que han fugit de la misèria, la fam o la guerra dels seus països d’origen. Tots ells són supervivents d’un llarg viatge pel desert, entre la violència i l’opressió inimaginable. Persones que sovint han vist al mar la mort dels seus éssers estimats, però que, tot i així, no es donen per vençuts i anhelen una nova vida que confi en forjar a Europa.
Des del coratge i el compromís, aquest llibre extraordinari ens apropa la magnitud de la tragèdia de la migració clandestina com no ho ha fet fi ns ara cap altra crònica. Una advertència necessària contra la indiferència de qui no vol veure. Entre el dolor i l’esperança, el testimoni d’una veu autoritzada fent front en primera línia a la pitjor crisi humanitària a Europa des de la Segona Guerra Mundial.


Amb el suport del Departament de Cultura.

«Respiro amb difi cultats pel cansament. Sento nàusees, una sensació d’opressió al pit. No puc més. Em posaria a cridar. Pots intentar tant com vulguis mantenir al damunt la cuirassa que et permet tirar endavant, però la teva ànima està trasbalsada, inevitablement. És com si estiguéssim en guerra. Una guerra en què no hem triat lluitar i en què estem participant amb armes desiguals. Que ens entrega cada dia desenes de ferits. I no podem fer sinó quedar-nos a la trinxera, en el sentit més literal del terme.»

Lidia Tilotta

És una periodista de la TGR, la cap regional de la RAI. Condueix, des de Palerm, Mediterraneo (Rai 3), programa per al qual ha realitzat reportatges dels països de les dues ribes del Mediterrani.

Vegeu tots els seus llibres >

Pietro Bartolo

(Lampedusa, 1956) va néixer en una família de pescadors i va créixer treballant al vaixell del seu pare. Després d’acabar la carrera de medicina, va tornar a la seva illa natal, on dirigeix l’hospital des del 1991, tasca que combina amb el rescat i l’assistència dels migrants. El doctor Bartolo, conegut també com l’Àngel dels Migrants, ha estat distingit amb diferents honors, com ara el títol de Cavaller de l’Orde al Mèrit de la República Italiana atorgat pel president de la República Giorgio Napolitano, el premi Sérgio Vieira (Cracòvia, 2015) i el premi Don Beppe Diana. Va ser un dels protagonistes de la pel·lícula Fuoccoamare (Ós d’Or al Festival de Berlín, 2016), de Gianfranco Rosi, sobre la crisi migratòria.

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: